10 milioane – numărul de vaccinuri pe care le poate accesa România pe baza acordului Bruxelles – BioNTtech/Pfizer

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin. În plus, în acest moment, Comisia Europeană urmăreşte dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească şansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piaţă acordată de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), informează Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)

„La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să finalizeze evaluarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, respectiv vaccinul dezvoltat de compania Moderna. Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obţine recomandarea din partea EMA şi autorizarea din partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeaşi manieră în care s-a perfectat contractul cu primul producător al cărui produs a trecut deja de aceste trepte”, arată sursa citată.

Potrivit CNCAV, până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu şase companii. În baza acestor contracte semnate şi în funcţie de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către EMA şi autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare.

„Conform Strategiei UE privind vaccinurile împotriva COVID-19, Uniunea Europeană şi-a asumat un rol important în ceea ce priveşte garantarea accesului universal la testele, tratamentele şi vaccinurile împotriva COVID-19. Obiectivele asumate de Uniunea Europeană sunt legate de asigurarea calităţii, siguranţei şi eficacităţii vaccinurilor şi asigurarea accesului echitabil şi în timp util la vaccinuri pentru cetăţenii UE”, mai transmite Comitetul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here