Iohannis, către români înainte de Crăciun: Respectaţi restricţiile dacă nu vreţi să ajungeţi la spital de sărbători

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut românilor, joi, cu o zi înainte de Crăciun, să respecte cu stricteţe restricţiile anti-COVID aflate în vigoare, dacă nu vor să ajungă la spital de sărbători.

„Tocmai am încheiat o întâlnire de lucru cu noul Prim-ministru, domnul Florin Cîţu, şi mai mulţi miniştri. Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun în spaţiul public şi despre campania de vaccinare. Ca să le iau un pic pe rând, pandemia, din păcate, este cu noi. Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puţine persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Avem, din păcate, foarte multe persoane la Terapie Intensivă. Avem, din păcate, prea multe persoane decedate în fiecare zi. Aşadar, dragi români, vă rog să vă feriţi de boală şi să-i feriţi şi pe ceilalţi de boală! Nu-i de joacă!”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a dat asigurări că nu vor fi introduse noi restricţii de sărbători.

„Cum va fi de Crăciun – am discutat măsurile şi pot să vă spun următoarele lucruri: nu vom introduce restricţii noi de sărbători, însă restricţiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Aceste restricţii sunt obligatorii, nu este ceva opţional. Aşadar, vă rog să vă conformaţi acestor restricţii, dacă nu doriţi să ajungeţi de sărbători în spital. Deci, repet, de Crăciun restricţiile în vigoare rămân, nu se adaugă însă restricţii noi”, a adăugat Iohannis.

În ce priveşte campania de vaccinare, liderul de la Cotroceni a ţinut să confirme: campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27 decembrie, duminică, la ora 09:00 în două spitale din Bucureşti şi la ora 10:00 în spitalele regionale.

„Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua până când toată populaţia beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Şi noi, şi experţii recomandăm tuturor românilor să fie pregătiţi să se vaccineze. Aşadar, dragi români, în perioada sărbătorilor aveţi grijă de voi, aveţi grijă de cei dragi vouă, respectaţi restricţiile! Vă doresc tuturor multă sănătate şi Crăciun fericit!”, a transmis Iohannis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here