Trei jandarmi francezi au fost împuşcaţi mortal după o intervenţie într-un caz extrem de violenţă domestică

Trei jandarmi au fost împuşcaţi mortal şi un al patrulea rănit, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o zonă izolată din centrul Franţei, în timp ce interveneau în urma unui apel pentru violenţă domestică.

Militarii au fost împuşcaţi de un bărbat de 48 de ani după ce au venit în ajutorul unei femei care se refugiase pe acoperişul unei case, în apropiere de satul Saint-Just din regiunea Clermont-Ferrand.

La puţin timp după miezul nopţii, doi dintre jandarmi au fost vizaţi de tiruri cu armă de foc când au încercat să se apropie de casa unde se refugiase femeia ameninţată. Unul dintre ei a murit în urma rănilor suferite, iar al doilea, rănit la picior, a fost transportat la spital de pompieri.

Ulterior, bărbatul şi-a incendiat casa şi a tras din nou asupra jandarmilor prezenţi la faţa locului, făcând încă două victime în rândul militarilor, a confirmat pentru AFP parchetul din Clermont-Ferrand, transmite Agerpres. Femeia se află în prezent în siguranţă, a precizat parchetul.

O sursă apropiată de anchetă a declarat că la faţa locului se află cel puţin şapte membri ai forţelor speciale din GIGN (unitatea de elită a jandarmeriei naţionale) şi că se intervine „cu cea mai mare precauţie având în vedere periculozitatea individului”

Autorul tirurilor ar fi cunoscut pentru probleme legate de custodia minorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here