COADĂ URIAȘĂ pe Otopeni pentru triajul ROMÂNILOR sosiți din Marea Britanie. Doar 6 angajați DSP evaluează SUTE de PERSOANE

E aglomerație mare pe aeroportul Henri Coandă la terminalul sosiri, unde sute de pasageri, o mare parte a acestora veniți din Regatul Unit, stau la coadă pentru triaj, însă fără respectarea normelor de distanțare fizică. Oamenii s-au grăbit să se întoarcă în țară până la intrarea în vigoare a noilor restricții, la ora 19:00, când toate zborurile comerciale către și dinspre Marea Britanie vor fi suspendate.

Oamenii s-au grăbit să se întoarcă în țară până la intrarea în vigoare a noilor restricții, la ora 19:00, când toate zborurile comerciale către și dinspre Marea Britanie vor fi suspendate.

În aeroport sunt două zone de triaj prin care trec toate persoanele care vin din Regatul Unit dar și din alte țări de pe lista galbenă. Sunt doar șase angajați de la DSP care evaluează medical toate persoanele, le oferă fișe pe care să le completeze, după care oamenii sunt obligați să stea în izolare cel puțin 10 zile, dacă își fac în a opta zi un test pentru detectarea coronavirusului.

Măsurile au fost adoptate în contextul în care în Regatul Unit a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului, cu 70% mai contagioasă decât varianta inițială, relatează Digi24. În regiuni precum sud-estul Angliei, Țara Galilor și Londra a fost deja instituită carantina, iar mai multe țări au aplicat deja măsura suspendării zborurilor și intrării în carantină a persoanelor care vin Regat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here