Ultimă oră. Premierul, anunțat oficial. Cum au împărțit ministerele

Declaraţii de ultimă oră de la Vila Lac după aproape 10 ore de negocieri între PNL, USR-PLUS şi UDMR. Ludovic Orban a spus cine va ocupa principalele funcţii în stat şi câte ministere va avea fiecare formaţiune politică.

„Aşa cum ne-am angajat imediat după ce românii şi-u exercitat dreptul de vot, să formăm o coaliţie de centru dreapta care să permită o guvernare responsabilă, astăzi, cele trie formaţiuni politice care au exprimat această mvoi9nţă au ajuns la o înţelegere în cea ce priveşte structura guvernului şi poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice.

În ceea ce priveşte funcţiile cele mai importante în stat, Florin Cîţu este candidat pentru premier. În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat USR-PLUS, , preşedintele Camerei Deputaţilor, unui candidat PNL.

În afară de premier, am decis portofoliile care urmează să fie ocupate

Este vorba de doi vicepremieri, 18 ministere. Din acestea 18, 9 vor fi conduse de PNL, şase de USR-PLUS şi trei vor fi conduse de reprezentanţi ai UDMR”, a declarat Ludovic Orban.

 

Ce ministere va avea PNL

 

„Portofoliile gestionate de reprezentanţi PNL: MAPN, MAE, Ministerul Finanţelor Publice, MAI, Ministerul Educaţiei, Ministerul Energiei, am decis să împărţim Ministerul Economiei, Mediului de Afaceri şi Turismului în două structuri distincte, Ministerul Energiei va fi condus de PNL şi Ministerul Agriculturii, ministerul Culturii, Ministerul Muncii. Practic, în mare, acestea sunt ministerele care vor fi gestionate de PNL.

Îb cadrul discuţiilor pe care le-am convenit, deasupra împărţirii portofoliilor, important este spiritul de echipă, solidaritatea şi coeziunea în punerea în practică a programului de guvernare.

În zilele următoare, atât echipa de negociere, cât şi echipa din programul de guvernare vor finaliza munca pentru a oferi României dezvoltarea pe care o aşteptăm cu toţii”, a mai precizat Ludovic Orban.

-ştire în curs de actualizare-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here