Lucrătorul de frontieră, găsit vinovat pentru mutilarea și uciderea „cu sălbăticie” a prostituatei românce din Elveția: Zeci de ani de închisoare

În oraşul francez Besancon (est) s-a desfășurat ieri ultima zi din procesul unui agent de securitate la frontieră francez acuzat că a măcelărit o prostituată româncă în Elveţia, în 2016, pentru a-i abandona apoi cadavrul peste graniţă, într-o pădure din Franţa. Alexandre Verdure, lucrătorul de frontieră, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Judecătorii de la Curtea Assize din Doubs l-au condamnat, ieri, pe Alexandre Verdure, la 20 de ani de închisoare pentru uciderea „sălbatică” a Mihaelei Miloiu. După trei zile de audieri, instanța l-a găsit pe acest lucrător de frontieră vinovat, anunță lefigaro.fr.

„Nu vreau să fiu condamnat pentru o infracțiune pe care nu am comis-o”, a spus el din nou vineri înainte ca instanța să se retragă pentru a delibera.

 

„Șoferul a venit la mine cu un pistol”

 

Alexandre Verdure a fost arestat la un an după incident. În fața instanței și a juraților, el a povestit întâlnirea sa cu Mihaela Miloiu, lângă o autostradă din Sullens, în Elveția, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016.

Verdure a susținut că au apărut două persoane în mașină când tocmai avusese o relație plătită cu românca de 18 ani.

„Șoferul a venit la mine cu un pistol. Mi-a spus să îngenunchez și să-mi țin capul până la nivelul solului, așa am făcut”, a spus el, susținând că nu a văzut ce s-a întâmplat. Bărbatul l-a amenințat apoi și i-a ordonat să „facă ce este necesar”, lăsându-l singur cu tânăra care zăcea moartă pe drum, relatează france3-regions.francetvinfo.fr.

„Nu este posibil! Vă spunem noi!”, l-a certat procurorul general, Stephen Coats, subliniind neconcordanțele cronologice din povestea sa.

 

Corpul Mihaelei avea 26 de răni prin înjunghiere

 

Mihaela a fost ucisă în Elveţia. Trupul ei gol a fost descoperit de către lucrători forestieri la 15 decembrie 2016 în pădurea din localitatea Frasnois, în Jura franceză, lângă graniţa cu Elveţia. Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere, dar niciuna nu era fatală. Autopsia a relevat că decesul a fost cauzat de fapt de mai multe lovituri la nivelul feţei. Victima avea oase faciale şi dinţi rupţi și era de nerecunoscut.

Pentru identificarea acesteia, Institutul de Cercetare Criminală al Jandarmeriei Naţionale din Franţa (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a stabili portretul său robot în 3D. Un apel la martori a fost distribuit pe scară largă în Europa.

Suspectul are 32 de ani, este agent de securitate și este tatăl unui copil. El locuia în Mouthe (estul Franţei), aproape de frontiera cu Elveţia, şi lucra în apropiere de Lausanne (Elveţia). ADN-ul său a fost găsit pe victimă. Bărbatul susține că este nevinovat şi că nu a făcut decât să scape de cadavru.

Un judecător de instrucţie din Besancon, care a emis luni ordinul de punere sub acuzare, consideră că are suficiente dovezi pentru a-l trimite în faţa tribunalului penal pentru „omucidere intenționată”, a precizat pentru AFP procurorul Etienne Manteaux.

„El a recunoscut că a făcut sex cu victima și a explicat că apoi ar fi ucis-o nişte indivizi”, a declarat procurorul. Dar suspectul nu a putut spune nimic, nici despre semnalmentele lor, nici despre vehiculul lor, nici despre arma folosită, a precizat Manteaux. Procurorul a atras atenția că suspectul a avut, de fapt, mai multe versiuni ale faptelor.

Cum a fost identificată Mihaela

Anchetatorii elveţieni aveau în atenţie la acea vreme o reţea de proxeneţi români. Ei aveau telefoanele interceptate, astfel că autoritățile și-au dat seama că ei păreau să caute o tânără prostituată, dispărută între 29 şi 30 noiembrie 2016.

Când a fost descoperit cadavrul, polițiștii au făcut legătura între această dispariţie și o carte de identitate pe numele Mihaela M. găsită la Sullens (Elveţia).

La aproape un an de la moartea tinerei – a fost supranumită „necunoscuta din Frasnois” – fata a fost identificată datorită verificării ADN-ului ei cu cel al mamei sale din România.

Anchetatorii au mers apoi pe fir până la agentul de securitate, care la 30 noiembrie 2016 se dusese la spitalul Pontarlier, nu departe de locuinţa sa, pentru a primi îngrijiri la o mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here