Trei pensiuni ard la Moeciu. Intervenția pompierilor, dificilă din cauza lipsei hidranților

Trei pensiuni din localitatea Moeciu de Sus, judeţul Braşov, au fost cuprinse de flăcări, sâmbătă seară, iar intervenția pompierilor în cazul acestui incendiu se dovedește a fi foarte dificilă.

Persoanele care se aflau cazate în pensiunile respective s-au autoevacuat. Una dintre ele a suferit un atac de panică și a primit îngrijirea medicală necesară, a declarat la Digi24 Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Brașov.

Intervenția pompierilor este mult îngreunată de faptul că în zonă nu sunt hidranți, iar în apropiere nu există nici alte surse de alimentare cu apă.

Pompierii încearcă să oprească incendiul, izbucnit sâmbătă după-amiază, pentru a nu se propaga și la alte pensiuni. Trei clădiri au ars deja până la temelie, suprafața afectată fiind de aproximativ 500 mp.

Focul a izbucnit inițial la un imobil care avea parter și mansardă, apoi s-a extins la acoperișul altor două case învecinate.

Pentru lichidarea incendiului acționează 5 mașini de stingere, 1 autoscară, 1 ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor militari au venit și trei mașini de stingere din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Bran, Râșnov și Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here