Donald Trump s-a răzgândit din nou: Joe Biden să probeze că cele 80 de milioane de voturi nu sunt fraudate dacă vrea la Casa Albă 27.11.2020 18:44

Donald Trump s-a răzgândit în ce privește plecarea de la Casa Albă în situația în care Colegiul Electoral, programat să se reunească pe 14 decembrie, îl va alege pe Joe Biden, câștigătorul alegerilor din 3 noiembrie. Trump a scris pe Twitter că „Biden trebuie să dovedească faptul că cele 80 de milioane de voturi ale sale nu au fost obținute fraudulos dacă vrea să pășească la Casa Albă”.

„Biden poate să intre în Casa Albă ca președinte doar dacă poate dovedi că cele 80.000.000 de voturi ridicole ale sale nu au fost obținute fraudulos sau ilegal. Văzând ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, fraudă masivă,  are o mare și nerezolvabilă problemă!”, a scris Donald Trump pe Twitter, susținând din nou aceeași teorie a conspirației conform căreia alegerile au fost fraudate, fără să aducă nicio probă în acest sens. Twitter a marcat imediat postarea ca având conținut fals, înșelător sau controversat.

Anterior, întrebat de reporteri, Donald Trump a spus că va pleca de la Casa Albă dacă Colegiul Electoral îl va alege pe Joe Biden, însă că acest lucru ar fi „o mare eroare” din partea Colegiului.

Trump a pierdut alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, obținând doar 232 de voturi electorale, spre deosebire de cele 306 ale lui Biden. În plus, Biden a obținut peste 80 de milioane de voturi, mai mult decât orice alt candidat din istoria alegerilor prezidențiale americane și cu peste 6 milioane mai mult decât președintele în exercițiu. Trump a atins și el propriile recorduri în acest scrutin – a devenit primul președinte american care pierde votul popular de două ori și primul președinte în funcție din ultimii 28 de ani care nu obține un al doilea mandat.

El a refuzat să accepte victoria contracandidatului său și a continuat să afirme în mod fals că a câștigat alegerile și să susțină că alegerile au fost fraudate deși nu există nicio dovadă în acest sens, iar principalele autorități americane implicate în alegeri au spus că nu există nicio dovadă sau semn de fraudare a alegerilor. Mai multe contestații în justiție ale lui Trump, în încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor în mai multe state-cheie precum Pennsylvania, Michigan, Wisconsin sau Georgia au fost respinse de judecători ca fiind ridicole sau pline de vicii de procedură.

Pennsylvania, Michigan și Georgia au validat deja victoria lui Biden și vor trimite electori democrați în Colegiu.

Trump a autorizat, totuși, luni seară, inițierea procesului de tranziţie către o nouă administraţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here