Iohannis s-ar vaccina anti-COVID „cu plăcere” în mod public „dacă se crede că asta ar ajuta”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri seară, la Palatul Cotroceni, că s-ar vaccina public contra COVID-19 în cazul în care se ajunge la concluzia că acest lucru ar ajuta.

Întrebat dacă s-ar vaccina public în momentul în care vom avea un vaccin împotriva COVID pentru a le da încredere celor mai sceptici dintre români, Iohannis a replicat: „Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu? Nu am nici o problemă cu asta, deci eu sunt pentru vaccinare, dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal sunt pentru vaccinare”.

Şeful statului a precizat că primul set de vaccin împotriva COVID-19 va ajunge în România la începutul anului viitor, cel mai probabil.

„Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european şi, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condiţiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au şanse să producă un astfel de vaccin, în funcţie de numărul de doze disponibile ele vor ajunge şi la noi. Împărţirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporţional cu populaţia din fiecare ţară şi atunci în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea şi aşa mai departe, prima tranşă, a doua tranşă, a treia tranşă, UE se va îngriji ca împărţirea să fie echitabilă. Dar la noi este foarte probabil ca primul set – cel cu care va fi vaccinat în esenţă personalul medical – să ajungă la începutul anului viitor”, a declarat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here