Năstase cheamă la vot „armata” demobilizată de votanţi PSD: Nu lăsaţi ţara pe mâna unor fanatici ca cei din USR

Îngrijorat de demobilizarea tot mai vizibilă a electoratului PSD, fostul premier PSD Adrian Năstase face un apel, pe blogul său, către votanţii partidului roşu să strângă rândurile şi să se mobilizeze la vot, ca să nu lase ţara pe mâna „unor astfel de fanatici” precum cei din USR.

În acelaşi timp, Năstase le transmite simpatizanţilor PSD care nu văd rostul să iasă la vot pentru că oricum partidul va fi în opoziţie, că va conta foarte mult numărul de mandate pentru „minoritatea de blocaj” din Parlament pentru „ca anumite măsuri aberante să nu fie aprobate de parlamentul lui Iohannis”.

Potrivit fostului şef al social-democraţilor, unii dintre votanţi sunt demobilizaţi pentru că li se pare că PSD acceptă cu resemnare statutul de partid de opoziţie sau pentru că nu-l simpatizează pe Marcel Ciolacu. Dar şi din alte motive.

Celor nemulţumiţi de situaţia actuală a PSD, Năstase le cere să pregătească „condiţiile pentru o atitudine vitală şi responsabilă în următorii patru ani”.

Redăm mai jos textul semnat de Năstase, intitulat „Care votanţi nu vor ieşi la vot?”:

Unii dintre prietenii mei îmi spun că nu vor ieşi la vot. Pentru că li se pare că PSD acceptă cu resemnare statutul de partid de opoziţie sau pentru că nu-l simpatizează pe Marcel Ciolacu sau pentru că nu cred că preluarea unor teme de dreapta este o cale de a moderniza mesajul partidului. Şi lista motivelor poate continua.

Pentru alte raţiuni, nici unii dintre alegătorii PNL sau ai USR, inclusiv motive legate de criza sanitară sau de măsurile luate de guvern, nu vor ieşi la vot.

Din nou se va vota nu pentru ceva ci împotriva a ceva. De aici şi importanţa ZONEI din care nu vor ieşi la vot cei mai mulţi. „Demobilizarea” votanţilor adversarilor va fi la fel de importantă cu mobilizarea propriilor votanţi.

Mulţi simpatizanţi PSD consideră că oricum partidul va fi în opoziţie în următorul ciclu electoral şi, de accea, nu trebuie să facă un efort ieşind la vot în 6 decembrie. Un raţionament greşit. Chiar într-o astfel de ipoteză, va conta foarte mult numărul de mandate pentru „minoritatea de blocaj” din parlament pentru ca anumite măsuri aberante să nu fie aprobate de „parlamentul lui Iohannis”.

Aşa încât, dragi prieteni, chiar dacă sunteţi nemulţumiţi de situaţia actuală a partidului şi de acţiunea sa din prezent, gândiţi-vă să pregătiţi condiţiile pentru o atitudine vitală şi responsabilă în următorii patru ani.

Ieşind la vot, veţi putea da şi un răspuns unor personaje gen Andrei Caramitru pe care îl citez aici:

”Cine Votează PSD? Cine Votează în celelalte ţări cu demenţi populişti ?

Cei care sunt eşuaţi. Pierduţi undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educaţie, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri şi ‘schimbările’ din jur – atât de plini de ură că până şi familia lor fuge de ei.

Şi votează isteric ca să pedepsească oculta, elita condusă de Soros şi Bill Gheitz, să pedepsească ‘sexo-marxiştii’ de prin oraşe care lucrează în IT, să pedepsească intelectualii. Să pedepsească adică pe toţi cei care nu sunt la fel de eşuaţi ca ei. Pentru că sunt convinşi că de fapt e o mare conspiraţie – oculta îi vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne.

Ce nu înţeleg ei – sunt săraci şi vai de mama lor pentru că:

(1) sunt proşti de bubuie şi nu ştiu să facă nimic

(2) Votează hoţi şi ticăloşi să le fie primari. De proşti ce sunt. Şi atunci evident că acolo unde stau ei e mizerie şi nu sunt job-uri

(2) sunt leneşi. Dacă ar vrea – ar putea să se mute unde sunt job-uri bine plătite. În oraşele mari sau în străinătate. Ar putea să înveţe o nouă meserie. Dar nu şi nu – că e greu domne. Să ni se dea ! Păi de ce să vi se dea? Mergeţi la muncă ! De asta îi respect eu pe cei care merg la cules căpşuni sau sparanghel în străinătate – ăia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliştii de la birtul satului care înjură şi se plâng şi Votează PSD.

Leneşi şi proşti. Dar mulţi. De asta trebuie să ieşim toţi la vot de fiecare dată ca altfel ajungem rău de tot.”

Vă regăsiţi între ei? Bănuiesc că nu şi, de aceea, dacă vreţi să lăsaţi ţara pe mâna unor astfel de fanatici, atunci nu ieşiţi la vot, folosind diverse pretexte. Dacă nu, atunci votul vostru va fi o moţiune de cenzură la adresa guvernului şi a unor astfel de personaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here