Italia. Bucătarul român care a împușcat un italian pentru 15.000 de euro, condamnat definitiv la închisoare

Lucian Marius H., un român stabilit în Italia a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea lui Alessandro Coltro, un italian de 48 de ani. Curtea de Apel din Trieste a confirmat condamnarea sa.

Bărbatul, de 48 de ani, de origine română și rezident în Budoia, a mărturisit uciderea lui Alessandro Coltro care a avut loc la Fontanafredda, la termenul de la începutul acestui an. Acum, Curtea de Apel din Trieste a confirmat condamnarea sa la 3 decenii de închisoare.

Crima pentru care bucătarul român și sculptor amator este condamnat s-a petrecut în septembrie 2018, atunci când Marius (49 de ani) s-a întâlnit cu italianul în apropiere de un centru comercial din Fontanafredda (provincia Pordenone). Cei cei doi planificaseră un schimb valutar, însă românului plănuia să-i ia toți banii italianului. Marius urma să-i schimbe lui Coltro 15.000 de euro din bancnote mici în bancnote de valoare mai mare.

Nu a trecut mult timp până când italianul și-a dat seama că românul nu are banii promiși, așa că între cei doi s-a iscat un scandal. Marius a încercat să-i fure banii lui Coltro însă, în momentul în care nu a reușit, l-a împuşcat de trei ori și i-a abandat cadavrul într-un tufiș,a poi ancercat să scape de pistol.

Prins când voia sa fugă în Anglia

 

Ulterior, românul a făcut tot posibilul pentru a scăpa de crimă. Deși cei doi schimbaseră mai multe SMS-uri prin care stabileu o întâlnire, românul a răspuns la mesaje după crimă, făcând sa pară că a uitat elefonul acasă și, de fapt, nu s-au văzut. Mai mult, i-a implict în anchetă și pe patronul său și soția acestuia, afirmând inițial că au fost împreună și au mâncat burgeri.

După moartea lui Alexandru, Haprian era  gata să-și reconstruiască o viață în Londra. La câteva zile după crimă se îmbarcase pe aeroportul din Veneția și și-a dat demisia din postul său de la restaurantul Palo Alto din Porcia. După mai multe audieri,  Marius a recunoscut instanță că avea intenţia să-i fure banii italianului, dar nu să-l și ucidă, potrivit Messagero Veneto.

Românul a fost condamnat la 30 de închisoare, deși procurorii au cerut închisoare pe viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here