Grădina zoologică din Timișoara va fi închisă, după apariția unor imagini revoltătoare cu un căprior

Primarul municipiului Timișoara a anunțat marți, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a închide grădina zoologică din oraș, până când aceasta va putea asigura condiții normale pentru animale. Decizia vine după ce pe rețelele sociale au apărut imagini revoltătoare cu un căprior.

„Am luat decizia să închidem grădina zoologică până când avem un concept de dezvoltare foarte clar, până când facem investiții majore şi să o redeschidem ca o grădină zoologică educativă, în care conservarea şi biodiversitatea este prioritate și nu pentru divertisment, să avem o grădină zoologică modernă, europeană, unde animalele şi bunăstarea lor sunt pe primul loc”, a declarat Dominic Fritz.

Acesta a spus că în grădina zoologică nu au mai fost făcute investiții și că nu a existat un management profesionist. În urmă cu câteva zile, pe rețelele sociale au apărut imagini de la Zoo Timișoara cu un căprior într-o stare deplorabilă.

„Am trimis ieri veterinarul nostru și astăzi este și un cabinet de medicină veterinară care a venit, starea de sănătate a animalului nu este bună, are o indigestie prin împăstare, adică i s-a acumulat hrana în stomac. Mă tem că pentru acest cerb speranţele de viaţă nu sunt foarte mari”, a spus primarul despre situația căpriorului de la Zoo. „Nu a fost o maltratare, s-a îmbolnăvit deja de 2-3 săptămâni dar e clar că situația la zoo nu poate să rămâna așa cum este. Se analizează dacă pentru unele animale se pot asigura condiţii să fie păstrate, iar altele vor fi relocate în alte grădini zoologice care au condiţii”, a mai declarat Fritz.

Nu este pentru prima dată când grădina zoologică din Timișoara este în mijlocul unui scandal. În urmă cu câteva luni, mai mulți câini au intrat la Zoo și au ucis cei șase canguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here