Banca Naţională acuză PSD că implică abuziv BNR în spoturi de campanie electorală

Banca Naţională a României a anunţat într-un comunicat de presă, că dezaprobă caracterul partinic al punctelor de vedere exprimate de “diverşi reprezentanţi ai băncii” în scopuri electorale şi aminteşte că BNR este “o instituţie apolitică, independentă”.

”Banca Naţională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini şi declaraţii mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialişti BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.

BNR este o instituţie apolitică, independentă şi utilizarea abuzivă a unor asemenea declaraţii, care nu au conotaţie politică propriu-zisă, afectează statutul şi neutralitatea instituţiei noastre”, se arată în documentul remis Epoch Times duminică.

În acest context, BNR „face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituţiei şi să nu utilizeze incorect şi partinic puncte de vedere exprimate de diverşi reprezentanţi ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată”.

“Toate analizele şi punctele de vedere care reflectă poziţia BNR se regăsesc în rapoartele şi analizele publicate pe site-ul instituţiei sau în declaraţiile de presă ale Guvernatorului”, mai precizează Banca Naţională a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here