Lista țărilor pentru care se impune CARANTINA la întoarcerea în România, ACTUALIZATĂ. UPDATE 20 noiembrie

Listă țări carantină România. Autoritățile au actualizat, luni seară, lista țărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România. Spania iese de pe listă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat vineri lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic mare. Cei care intră în România din acestea trebuie să intre în carantină. Printre țările din care se intră în carantină se află Italia, Ungaria sau Austria.

„HOTĂRÂRE nr. 55 din 20.11.2020 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se
instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. (…

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta”, se arată în Hotărârea CNSU (click aici pentru a descărca documentul).

Lista țărilor Galbene, pentru care se impune carantina la intrarea în România

 

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 55 din .11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

Muntenegru
Polinezia Franceza

Andorra
Luxemburg
Austria
San Marino
Elveția
Georgia
Liechtenstein
Slovenia
Cehia
Polonia
Guam
Croația
Italia
Franța
Portugalia
Armenia
Lituania
Iordania
Macedonia de Nord
Ungaria
Bulgaria
Serbia
United States of America
Bosnia si Herzegovina
Danemarca

DOCUMENT! Descarcă de aici lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat în format PDF

Se abrogă alin. 2 al art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 54 din 12.11.2020, persoanelor care sosesc din Danemarca în România, fiindu-le aplicabile toate excepțiile de la măsura carantinării prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36, cu modificările și completările ulterioare.

Până acum, celor care veneau din Danemarca nu le-a fost admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here