Deşi avea departament juridic, primarul PSD Gabriela Firea a cheltuit peste 70 de milioane de lei cu case de avocatură

Primăria Capitalei a plătit în ultimii 4 ani peste 70 de milioane de lei unor case de avocatură deşi are departament juridic să o reprezinte în instanţă, potrivit datelor furnizate de Primăria Capitalei la solicitarea Hotnews.ro. Departamentul juridic al municipalităţii este format din circa 50 de jurişti, dintre care 28 o pot reprezenta în instanţă. Pe rol, în prezent, sunt 4.300 de procese. O parte sunt cu cetăţeni care cer accesul la informaţiile de interes public sau reclamă abuzuri făcute de Primărie.

Potrivit datelor furnizate de Primăria Capitalei la solicitarea hotnews.ro, date solicitate şi în anii trecuţi, dar la care nu s-a primit răspuns, în perioada ianuarie 2016- octombrie 2020, municipalitatea a plătit caselor de avocatură pentru servicii juridice aproape 74 milioane lei.

Cei mai mulţi bani au ajuns la Mocanu şi Asociaţii, peste 30 milioane lei, şi SCA Leaua şi Asociaţii – 13,7 milioane lei.

Sursa citată mai precizează că Primăria Capitalei are la Departamentul juridic 48 de persoane dintre care 28 consilieri juridici au atribuţii de asistenţă şi reprezentare în instanţă, 18 consilieri juridici au atribuţii în vederea aplicării legilor proprietăţii – Legea nr. 10/2001 şi Legea nr. 112/1995 (nu au activitate de reprezentare în instanţă), 9 consilieri juridici sunt repartizaţi la Serviciul legislaţie şi Avizări contracte.

Numărul proceselor aflate pe rol (în diverse faze procedurale) în care Municipiul Bucureşti, Primarul General al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti are calitatea de reclamant, pârât, intervenient sau chemat în garanţie este, la această dată, de aproximativ 5.300 de litigii, potrivit sursei citate.

Interesant este că cei 28 de jurişti ai Primăriei reprezintă instituţia în majoritatea proceselor, respectiv 4.800 din 5.300.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here