Trei frați mici abandonați de părinți și bunici sunt acum crescuți de străbunica octogenară. Femeia muncește zilnic ca să-i hrănească

Trei frați mici din județul Dolj, care au fost abandonați pe rând de părinți, apoi de bunici, sunt crescuți acum de străbunica lor în vârstă de 80 de ani, nevoită să muncească zilnic pentru a le asigura hrana.

Povestea celor trei frați este spusă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne, după ce jandarmii de la Gruparea Mobilă Craiova a aflat în ce situație se află și a decis să ajută.

Redăm în continuare mesajul integral:

Trei copii, Ilinca, de 5 ani, Natalia, de 6 ani și voinicul Andrei, de 10 ani, au fost abandonați de părinții lor, iar pentru bunici… se pare că ar fi fost o povară prea mare.

Soluția era ca micuții să fie luați în plasament, însă străbunica lor, Eugenia, în ciuda lipsurilor materiale, s-a opus și s-a încăpățânat să-i crească ea.

– Mamaie, dar ai 80 de ani! Ești sigură că poți?, a fost întrebată de cei de la protecția copilului.
– Sunt foarte sigură! Unde dorm eu vor dormi și ei, ce-oi mânca eu, or mânca și ei. Ne-o ajuta Dumnezeu!

De această familie aflată în nevoie au aflat și jandarmii de la Gruparea Mobilă Craiova, care n-au rămas insensibili la nevoile acesteia, hotărând, astfel, să le facă o vizită pentru a le dărui alimente și îmbrăcăminte.

Când au ajuns în casă, au simțit că este destul de frig.

– Cum de stați așa, mamaie? De ce nu faceți focul?
– Aș face, mamă, dar nu avem la ce.
– Păi și la iarnă cu ce o să vă încălziți?
– O să văd eu ce fac cu copiii, deși nu vreau să mi-i ia de aici. Mă zbat să aibă tot ce le trebuie, că sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!

La scurt timp de la prima vizită, colegii noștri s-au întors acasă la străbunica Eugenia cu o sobă.Era cel mai firesc lucru pe care puteau să-l facă în prag de iarnă.

– O instalăm în dormitor, mamaie, și fii fără grijă, o să-ți aducem noi lemne ca să aveți căldură în casă.
– Vă mulțumesc, mamă! Nici nu știți ce înseamnă pentru noi ce ați făcut, le-a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Mamaia Eugenia are 80 de ani și, în ciuda greutăților vieții și a vârstei înaintate, ea muncește în fiecare zi pentru a le oferi celor trei copii un minim necesar traiului și, mai ales, o educație frumoasă.

Mulțumim, mamaie Eugenia, pentru lecția de viață pe care ne-ai oferit-o tuturor și pentru speranța pe care ne-o sădești în suflete.

Mulțumim jandarmilor craioveni pentru gestul de omenie pe care l-au făcut, dar și pentru ajutorul pe care i-l vor acorda de acum înainte!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here