Soţia medicului erou Cătălin Denciu i-a interzis ministrului Tătaru să mai dea informaţii despre soţul său

Alina Denciu, soţia medicului erou de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, a declarat că i-a interzis ministrului Nelu Tătaru să mai dea informaţii despre starea sănătăţii soţului său. Decizia acesteia survine după ce ministrul anunţase public fără să-i informeze în prealabil familia, că medicul Cătălin Denciu ar fi fost infectat cu coronavirus, informează Observatornews.ro.

Ulterior, soţia medicului Denciu, care disperată a sunat peste tot pentru a obţine mai multe informaţii, avea să afle că în realitate, soţul său, internat acum în Belgia, este negativ. O colegă de-a Alinei Denciu de la Spitalul Floreasca, unde Cătălin a fost ţinut în jur de 4 ore înainte să fie trimis spre spitalul din Bruxelles, i-ar fi spus că testul de la Floreasca fusese contaminat.

„Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru”, a declarat Alina Denciu, potrivit sursei citate.

Reamintim că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declarase că medicului Cătălin Denciu care şi-a pus viaţa în pericol pentru a-i salva pe pacienţii din secţia ATI de la spitalul în care care lucra, ar fi fost testat pentru COVID la spitalul Floreasca din Capitală, iar rezultatul a fost pozitiv cu toate că doctorul fusese infectat şi în primăvară.

„La Floreasca s-au făcut evaluările şi un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecţia cu SARS-cov-2 în martie, aprilie. A avut şi un IgG de anticorpi important, fiind şi donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecţie cu SARS-cov-2, să o avem şi ca răspuns zilele următoare”, declara ministrul Tătaru, citat de Digi24. Detalii aici.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a infirmat ştirea, anunţând, marţi, că, din datele pe care le deţine, testul de tip Real Time PCR pentru depistarea noului coronavirus făcut în Belgia medicului Cătălin Denciu de la Piatra Neamţ, care a suferit arsuri în incendiu, este negativ.

„Din ceea ce ştim noi, testul de tip Real Time PCR care i-a fost făcut la Spitalul Militar din Belgia este negativ. (…) Probabil, la Floreasca, nu a fost test de tip Real Time PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar, din informaţiile pe care le avem de la spital, testul de tip Real Time PCR este negativ. (…) Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun exact perioada, (…) dar a trecut prin boală şi s-a vindecat”, a explicat şeful Executivului, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here