Spitalul din Ştefăneşti, evacuat după ce paznicul s-a distrat dând cu spray lacrimogen după o pisică

Plictisit, probabil, de rolul de paznic de spital, un bărbat din Argeș a vrut să se amuze și, spun martorii, ar fi dat cu spray lacrimogen după o pisică.

Acțiunea sa a dus însă la o operațiune amplă de evacuare. 28 de pacienți, mulţi dintre ei imobilizaţi, au fost scoşi cu tot cu paturi sau cărucioare din saloane, după ce un miros puternic a inundat pavilionul. Şi 30 de cadre medicale au ieșit de urgență și au dat alerta: s-au temut de o nenorocire.

Imediat cum s-a simţit mirosul înţepător, personalul spitalului a scos pacienţii afară. Unul dintre asistenţii medicali le-a povestit celor din conducere că l-a văzut pe paznic, angajat al Consiliului Judeţean, dând cu sprayul lacrimogen din dotare după o pisică, exact în uşa clădirii.

Portarul nu a putut să-și explice fapta.

Bătrâni, bolnavi şi chiar imobilizaţi la pat, oamenii au fost scoşi în frig pentru a evita ceea ce putea fi o nenorocire. I-au urmat cadrele medicale.

Valentin Goilan, director medical Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti: „A fost o greşeală de manipulare a unui spray lacrimogen de către agentul de pază, în prima fază am acţionat ca la carte, am evacuat pacienţii, pentru că nu ştiam exact sursa.”

Reporter: A dat în spital sau în curte, cu spray-ul?
Director medical: „N-aş putea să vă dau amănunte”
Reporter: Cum aţi scos pacienţii, că sunt imobilizaţi la pat
Director medical: „I-am scos cu paturile ! Pacienţi imobilizaţi, cu patul”
Reporter: Câţi ?
Director medical: „În jur de 20 şi … 28 de pacienţi”
Reporter: Şi personalul ?
Director medical: „În jur de 30″

La faţa locului au sosit, imediat, o mulţime de pompieri, echipaje SMURD, poliţişti şi angajaţi ai firmei de distribuţie a gazelor.

Cu toţii au rămas mască atunci când au aflat că toată mobilizarea fusese din cauza paznicului – care a vrut să-și condimenteze, probabil, activitatea, altfel monotonă.

Sublocotenent Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt ISU Argeş: „Ulterior măsurătorilor efectuate de către echipajul CRBN nu s-a constatat a fi în interior scurgeri de gaze, se presupune că a fost o descărcare de gaz lacrimogen al unui paznic.”

La spital au ajuns şi şefii agentului de pază, de la firma angajată de Consiliul Judeţean. Nu au vrut să comenteze, pentru moment, gestul bărbatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here