Medicul erou din Piatra Neamţ, testat pozitiv pentru Covid

Cătălin Denciu, medicul erou din Piatra Neamţ, este în stare gravă, în Belgia i s-a făcut dializă. Înainte de a fi transferat în Belgia, i s-a făcut un test pentru COVID, iar rezultatul a fost pozitiv, deşi doctorul fusese infectat şi în primăvară, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi24.ro.

„La Floreasca s-au făcut evaluările şi un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecţia cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut şi un IgG de anticorpi important, fiind şi donator de plasmă în repetate rânduri.

Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecţie cu SARS-CoV-2, să o avem şi ca răspuns zilele următoare”, a declarat ministrul.

Întrebat cum de medicul a ajuns în Belgia şi dacă avea nevoie de acel transfer, Tătaru a răspuns:

„Noi am avut evaluarea făcută chiar atunci seara pentru el ca pacient cu arsuri. Locuri erau la Iaşi, la Bucureşti, Floreasca şi Bagdasar-Arsenie, şi la Timişoara. Dar reevaluarea la Floreasca, dimineaţa când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafaţa corporală de gradul 2, A2, B şi 3 şi suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Şi atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia.”

Reamintim că la Spitalul din Piatra Neamţ a izbucnit sâmbătă un incendiu în secţia ATI, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 pacienţi, iar alte 7 persoane au fost rănite, printre care şi medicul Denciu. Unul dintre răniţi a decedat ulterior, în spitalul unde a fost transferat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here