Medicul Catălin Denciu, în stare gravă. Vești triste de la Bruxelles

Medicul erou de la Piatra Neamț, transferat la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles, este în continuare în stare gravă și urmează să i se facă o examinare pentru a se cunoaște profunzimea arsurilor, au transmis, luni seara, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis că membrii echipei medicale care îl tratează pe medicul ATI Cătălin Denciu la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles au spus că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost realizate toate procedurile specifice bolnavilor arși grav.

Medicul erou este în continuare în stare gravă, spun medicii belgieni.

„În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor”, arată MS, într-un comunicat transmis luni seara.

Soția medicului, informată despre stare

 

Echipa medicală din Bruxelles a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

Totodată, spun reprezentanții MS, medicii belgieni vor vorbi direct cu familia lui Cătălin Denciu ori de câte ori este nevoie.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Medicul a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Decizia a fost luată în ședința extraordinară a Consiliului Local de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here