Ciolacu valorifică drama de la Piatra Neamţ. Cere demisia lui Orban şi a lui Tătaru

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut luni demisia premierului Orban şi a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, spital a cărui conducere era asigurată de un manager numit de şeful PSD al Consiliului Judeţean Neamţ.

Într-o declaraţie de presă susţinută în toiul campaniei electorale, Ciolacu i-a acuzat pe cei doi de cinism şi de lipsă de compasiune şi le-a cerut să plece din funcţii.

Numărul victimelor tragediei de la Piatra Neamţ care din păcate creşte este expresia eşecului naţional al Guvernului de a gestiona pandemia!

După 36 de ore de la petrecerea dramei, niciunul dintre guvernanţi nu-şi asuma vreun dram de răspundere! Ba mai mult, Orban şi PNL caută să dea vina pe autorităţile locale. Le-au pus pe umerii primarilor şi şefilor de consilii Judeţene tot greul luptei cu pandemia, fără să-i ajute de fapt cu nimic.

De opt luni de zile, medicii fac eforturi supraomeneşti să salveze vieţi! Administratorii spitalelor sunt puşi să găsească soluţii non-urgente pentru a face faţă numărului de pacienţi care a crescut exploziv!

Ajunge cu cinismul! Orban şi Tătaru – daţi-vă demisia dacă mai există vreun strop de compasiune faţă de familiile celor care au pierit în această tragedie!

Nu pasaţi vina pe medicii-şefi de la secţiile ATI pentru aberaţiile voastre! Nu ei sunt vinovaţi pentru deciziile voastre aberante!
Medicii sunt cei care salvează vieţi. Nu voi! Ei trebuie ajutaţi să-şi facă meseria, nu hăituiţi„, a transmis Ciolacu într-o declaraţie de presă.

Reamintim că la Spitalul din Piatra Neamţ a izbucnit sâmbătă un incendiu în secţia ATI, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 pacienţi, iar alte 7 persoane au fost rănite. Unul dintre răniţi a decedat ulterior, în spitalul unde a fost transferat.

La şefia spitalului se afla Lucian Micu. Fost primar al oraşului Roman. Micu a fost numit manager al spitalului de către preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, printr-o decizie din 28 octombrie, după ce la conducerea unităţii spitaliceşti s-au perindat nu mai puţin de opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre. Toate aceste numiri au avut loc într-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei de coronavirus.

Cu puţin timp înaintea alegerilor locale de anul acesta, Micu a fost demis din funcţia de primar (ales pe listele PNL) de către prefect după ce ANI şi, ulterior, două instanţe, au constatat că este incompatibil. În tentativa de a candida, el a trecut la PSD, însă o hotărâre judecătorească l-a scos definitiv din cursă. Pentru a putea fi numit la şefia spitalului din Piatra Neamţ, s-a recurs la un tertip, Micu fiind numit în funcţia de consilier juridic pentru câteva zile, în baza unei ordonanţe ce vizează angajările în perioada de urgenţă şi alertă. Detalii aici.

Mai amintim că acelaşi Ciolacu care astăzi cere demisia premierului declara duminică seară că tragedia de la Piatra Neamţ nu trebuie politizată şi că toate forţele politice ar trebui să îşi dea mâna şi să semneze un pact pentru Sănătate.

„Categoric că politicul se va implica, dar ar fi cea mai mare greşeală în acest moment ca această tragedie să fie politizată, mai ales după ce a făcut acel doctor erou. Noi politicienii să răspundem acum cu o încrâncenare politică ar fi cea mai mare greşeală. Cred că emomentul unui pact, de stabilire a unui buget, cum am stabilit pe Apărare. Cred că e un moment în care toate forţele politice să se unească şi să semneze acest pact, indiferent de patronaj, patronajul preşedintelui, şi să ştim ce buget va fi alocat sănătăţii, fiindcă altfel nu vom înainta”, susţinea Ciolacu duminică, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here