Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului german Frankfurt pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice

Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului german Frankfurt pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice, iar forţele de ordine au utilizat tunuri cu apă pentru dispersarea protestatarilor.

Potrivit autorităţilor, aproximativ 2.000 de persoane participă la protestul organizat de mişcarea de stânga „Gândire laterală”. Protestul a început în zona Gării Centrale din Frankfurt.

Manifestanţii denunţă carantina parţială din Germania, purtarea măştilor pe stradă şi respectarea distanţării

Autorităţile au utilizat tunuri cu apă pentru dispersarea protestatarilor, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Îndemnăm persoanele aflate în zona Rathenauplatz să părăsească imediat acest loc”, a transmis Poliţia din Frankfurt, prin Twitter.

Marș de susținere pentru președintele Donald Trump, la Washington

În capitala Statelor Unite ale Americii, Washington D.C., are loc un marș de susținere pentru președintele în exercițiu, Donald Trump.

Chiar în aceste momente, în Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Americii, are loc un marș de susținere a președintelui în exercițiu Donald Trump. Se estimează că vor sosi aproximativ un milion de oameni, mulți dintre aceștia fiind văzuți în mai multe state cum se îndreptau spre Washington.

Reacția oamenilor vinde după ce, în urma rezultatelor proiectate din Statele Unite, Joe Biden, candidatul Partidului Democrat, a fost proiectat câștigător al alegerilor prezidențiale de peste ocean.

1 milion de susținători ai lui Donald Trump participă la un marș de susținere

Susținătorii lui Donald Trump și gruparea Proud Boys planuiesc organizarea unui mega-marș, cu un milion de persoane, la Washington DC, în acest weekend, în semn de susținere a acuzațiilor de fraudă electorală lansate de președintele american.

Mai multe grupuri și conturi au apărut pe Facebook, Twitter și pe platforma conservatoare Parler în ultimele 72 de ore pentru a promova evenimentul, care este programat să aibă loc sâmbătă, pe 14 noiembrie. Un al doilea eveniment, mitingul numit „Stop the Steal”, aa fost programat pentru sâmbătă. Ambele evenimente sunt programate să aibă loc la prânz.

Mai multe conturi care promovează „Million MAGA March” spun că acțiunea se va derula de la Freedom Plaza până la Curtea Supremă.

Evenimentul pare să-și fi luat numele din Million Man March, o manifestație din 1995 a bărbaților afro-americani în DC care cereau justiție socială. Cu toate acestea, numele a fost modificat pentru a include acronimul sloganului campaniei lui Trump, „Make America Great Again”.

Georgia, unul dintre statele americane în care cursa prezidențială a fost extrem de strânsă, a anunțat deja că începe o renumărare manuală a tuturor voturilor. Diferența cu care candidatul democrat, Joe Biden, a câștigat alegerile în acest stat a fost de sub 0,5%, 14.111 de voturi.

Ministrul Justiției, William Barr, a autorizat luni procurorii federali să investigheze acuzațiile de fraudă înainte ca rezultatele alegerilor să fie oficializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here