Italia. Doi români, care deţin un restaurant, oferă un prânz gratis nevoiașilor: „Este nevoie de ajutor în momentele dificile”

Doi români, soţ si şotie, deţin în Tivoli un restaurant cu mâncare românească. Localul este apreciat de italieni şi de turişti. Mihai, din Galaţi, şi Raisa, din Buzau, au decs ca, timp de o lună, să serveasca prânzul celor care, din cauza virusului, se găsesc în situaţii grele: fie au rămas fără serviciu, fìe o duc foarte greu şi nu-şi mai pot permite o masă caldă.

Condiţia este să respecte normele sanitare în vigoare; pot servi masa în restaurant sau îşi pot lua acasa, daca doresc. Inițiativa lor a fost descoperită de un jurnalist italian, care a publicat o postare pe Facebook. Postarea a devenit virală, fiind distribuită de sute și mii de ori, începând de la mari publicații, scrie stranieriinitalia.it.

Italienii au venit, surprinşi. Multi oameni ne-au felicitat. Noi am făcut acest lucru cu toata inima, Slava lui Dumnezeu pentru toate. Noi, românii facem pomană, dăruim ca orice bun creştin. Cei care ne întreabă ce ar putea face pentru noi, le mulţumim dar nu avem nevoie de nimic, facem cu ajutorul lui Dumnezeu ce putem. Le răspundem, de asemenea, că pot ajuta şi ei la fel: gătiti şi pentru un vecin bătrân sau bolnav, pentru un om pe care îl ştiţi în nevoie, acolo unde locuiţi. Parintele ortodox Ioan Florea de la Tivoli ne-a binecuvântat şi ne-a intrebat ce o sa ne facem daca vin prea mulţi oameni la pranz. Este greu, dar ajutorul se vede în timpurile dificile. Fă un bine, fără zarvă, şi uită-l. De la Sfântul Nectarie luam curaj în vremurile acestea, de la Dumnezeu răsplata”, au povestit cei doi români.

2. restaurant... (restaurant_italia_romani_mancare_gratis.JPG)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here