Premierul britanic se întâlneşte cu Bill Gates pentru implementarea unui program „global” de vaccinare

Primul ministru britanic Boris Johnson, în prezent criticat pentru că a impus noi măsuri de restricţionare pe baza unor date discutabile, s-a întâlnit cu Bill Gates pentru a discuta despre implementarea unui program global de „securitate a sănătăţii” folosind preşedinţia britanică a grupului G7 pentru a accelera procesul.

Cei doi au fost de acord să se angajeze să ofere un acces „echitabil” la nivel mondial la vaccin atunci când acesta este finalizat.

Johnson a spus că oportunitatea preşedinţiei G7 în 2021 oferă Marii Britanii şansa de a permite naţiunii să conducă un plan global de sănătate dezvoltat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates în parteneriat cu Wellcome Trust.

Planul a fost dezvăluit de Gates la ONU în septembrie, unde a cerut revizuirea capacităţii marilor companii farmaceutice de a produce „vaccinuri şi tratamente”.

Johnson a salutat efortul ca fiind o „nouă eră de colaborare pentru rezolvarea problemelor” şi „pregătire pentru pandemie”, adăugând că va fi un „efort cu adevărat global”.

Prim-ministrul britanic a spus că liderii mondiali ar fi trebuit să ţină seama de avertismentele lui Gates cu ani în urmă şi acum trebuie să colaboreze cu Fundaţia sa pentru a preveni „ceva de genul [Covid-19] să se mai repete vreodată”.

Gates a menţionat că „lumea are nevoie de o strategie cuprinzătoare; o abordare coerentă a finanţării şi fabricării a miliarde de doze de vaccinuri, teste şi medicamente; şi o reţea de monitorizare a noilor ameninţări. ”

„Suntem norocoşi că prim-ministrul Johnson a venit cu un plan inteligent pentru a face exact acest lucru în Marea Britanie, iar fundaţia noastră va continua să colaboreze cu guvernul său şi cu alţii pentru ca acesta să devină realitate”, a adăugat Gates.

Guvernul britanic se pregăteşte să lanseze vaccinul împotriva coronavirusului pe o scară naţională, recurgând la militari pentru a suplimenta personalul din centrele de vaccinare pentru bărbaţi de pe arene, săli de sport şi centre comerciale.

A fost descris ca „cel mai mare efort logistic de după cel de-al doilea război mondial”.

Gates declarase anterior că lumea nu va reveni la normal până când „o mulţime de oameni” nu vor face un al doilea vaccin anti-coronavirus, „super-eficient”, care ar putea apărea în câţiva ani.

Săptămâna trecută, Gates a anunţat că un scenariu de tipul „cel mai bun caz” pentru revenirea la normal ar fi sfârşitul anului 2021, miliardarul atrăgând atenţia că: „Încă nu ştim dacă aceste vaccinuri vor avea succes”.

Bill Gates a sugerat, de asemenea, că guvernele trebuie să caute activ modalităţi de „reducere a ezitării în faţa vaccinului”, din cauza „teoriilor conspiraţiei” anti-vaccin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here