S-a activat Răzvan Cuc: Bugetul României a fost ruinat de către liberali

Deputatul PSD Răzvan Cuc a declarat, într-un comunicat de presă, că Guvernul PNL a ruinat bugetul ţării şi că, prin încurajarea importurilor, producătorii autohtoni sunt aduşi în situaţia în care nu fac altceva decât să lupte pentru a supravieţui.

“Bugetul României a fost ruinat de către liberali. De la o zi la alta, actuala guvernare îşi dovedeşte incompetenţa şi ura faţă de români. Ne pune la zid prin orice face, prin orice măsură pe care o ia! Sunt oameni lipsiţi de simţul realităţii şi de patriotism. Dovada clară este că încurajează importul, în loc să susţină industria şi agricultura românească. Într-un an de guvernare PNL, economia naţională a ajuns pe chituci, iar producătorii autohtoni se văd siliţi să îşi vândă marfa la preţuri derizorii, fără a avea şansa de a recupera investiţiile făcute din buzunarul propriu.

Tot ce fac este să lupte pentru a supravieţui. Nu se poate vorbi de eficienţa afacerilor lor, câtă vreme sunt susţinute importurile şi cumpărătorii sunt ademeniţi cu mărfuri străine, făcute pe vapoare, cu fructe şi legume aduse de peste graniţă, care îi îmbogăţesc pe străini. În numai o lună, importul a crescut cu 1,5 miliarde euro. În acest timp, producătorii agricoli şi industria din România se luptă să supravieţuiască”, a precizat Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

Fostul ministru al Transporturilor, care deschide lista PSD Neamţ pentru Senat la alegerile din decembrie, a afirmat că, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, deficitul naţional este de 13 miliarde de euro, adăugând că această sumă reprezintă o “gaură neagră” care va fi greu de acoperit de o viitoare guvernare social-democrată.

De asemenea, Răzvan Cuc a mai susţinut că PSD a pregătit un program de guvernare “coerent şi adaptat necesităţilor”, care va veni în sprijinul tuturor micilor şi marilor afacerişti autohtoni.

Deficitul balanţei comerciale a României (FOB/CIF) a crescut în primele nouă luni, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, cu 998,5 de milioane de euro, până la valoarea de 13,058 miliarde de euro, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate luni.

Remarcile deputatului PSD vin în contextul scandalului închiderii pieţelor agroalimentare amplasate în spaţii închise, decizie care a fost aspru criticată atât de social-democraţi cât şi de membrii altor partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here