Este oficial! Municipiul Sibiu a intrat în carantină totală

Municipiul Sibiu a ajuns miercuri la o rată de infectare de 11,18 la mia de locuitori, iar județul, pentru a treia zi consecutiv se află în topul județelor din țară, cu o rată de 7,19 la mia de locuitori. Deși până acum Prefectul Mircea Crețu declarase că nu se impune carantinarea niciunei localități din județ, deci nici a municipiului Sibiu, iată că valul de infectări cu coronavirus i-a schimbat părerea. A confirmat pentru Ora de Sibiu că joi, în ședința de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se va propune carantinarea cel puțin a municipiului Sibiu.

”Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbărului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare. Cel mai probabil în ședința de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie), se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură.”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Ce presupune carantinarea

na din măsurile care se vor lua în timpul carantinei este restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. ”Aceasta este cu siguranță o măsură ce se va lua. Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații- serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază. Cu cât ne întâlnim mai puțin, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a declarat prefectul Mircea Crețu pentru Ora de Sibiu.

Prefectul județului Sibiu, aflat în izolare, infectat fiind cu coronavirus, a făcut din nou un apel la respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu covid 19. ”Ține de noi să reducem rata de infectare, să dăm un exemplu. Cum am ajuns în top cu infectările, putem arăta că ne descurcăm și să le combatem. Să purtăm masca, să ne dezinfectăm pe mâini, să nu ducem mâinile la față înainte de a le dezinfecta, și cel mai important, să limităm întâlnirile. Să nu mai interacționăm unii cu alții o perioadă”, este apelul lui Mircea Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here