„Frânari şi hoţi, rebuturi ale politicii!” – Firea acuză Guvernul şi pe Nicuşor Dan că i-au furat munca

Gabriela Firea – fostul primar general al Capitalei, acuzată adesea că, de-a lungul mandatului, în loc să reabiliteze reţeaua de termoficare, a aruncat banii pe petreceri şi vouchere pentru electorat – acuză Guvernul Orban de hoţie la drumul mare şi de sabotaj al bucureştenilor.

Mai exact, Firea susţine că Orban a blocat intenţionat, jumătate de an, contractul de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea reţelei de termoficare pentru a-l semna astăzi, astfel încât să valorifice electoral momentul. Firea mai acuză, de asemenea, că negocierea acelui contract a fost meritul său şi al echipei sale şi că, practic, Guvernul şi Nicuşor Dan i-au furat munca.

Extrem de nemulţumită de semnarea contractului, semnare de care vor beneficia bucureştenii, Firea merge până la a-i numi pe liberali şi pe Nicuşor Dan „rebuturi ale politicii şi specimene corupte.

„Hoţie pe faţă! Furt la drumul mare! Sabotaj al bucureştenilor! Orban a blocat jumătate de an intenţionat contractul de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea reţelei de termoficare, în valoare de 330 mil euro, la care am muncit, împreună cu echipa mea, timp de 4 ani! Doar ca să se semneze azi acest contract, în campania electorală! Orban, ministrul Fondurilor Boloş – unealta odioasă – şi primarul dreptei unite – la care nu mă aşteptam să-şi înceapă activitatea acceptând să confişte munca mea şi a echipei mele -, nu au niciun merit!

Nu au contribuit cu nimic!

În jumătate de an se putea, deja, interveni la reţea! Se puteau face reabilitări! În campanie au promis “apa caldă imediat” dar blocau intenţionat contractul de finanţare pentru reabilitarea conductelor vechi de 50-60 de ani!

Au avut atâta meschinărie încât aseară au printat din nou ultima pagina a contractului, ca să schimbe numele primarului general!

Pe noi ne-au minţit jumătate de an că nu putem semna contractul, pentru că nu deţinem toate acordurile în scris ale proprietarilor de teren, din zonele unde sunt conducte de termoficare ce urmează a fi reabilitare. Toate celelalte 99,9% din condiţii erau demult îndeplinite!

Nici acum nu le are Primăria!

Dar s-a dat o “dispensă”! O dispensă politică, să se semneze şi fără acordurile proprietarilor! Să va fie ruşine, hoţilor

Ce ştiu ei despre toate eforturile noastre? Ce ştiu ei cât s-a muncit la Strategia energetică, la Studiul de fezabilitate?

Ce habar au ei despre toate documentele solicitate la Bruxelles şi rezolvate, în toată această perioadă?

Au ţinut blocat jumătate de an contractul, numai să nu-l semnez eu şi echipa mea! Adică cei care eram îndreptăţiţi, pentru că muncisem din greu!

Să se împăuneze ei acum cu ceva pentru care nu au mişcat un deget.

Este ruşinos!

La Orban şi Boloş nu aveam pretenţii – nişte urmaşi jalnici ai brătienilor, care fac de râs acest nume imens în istorie!

Dar la “marele om de caracter”, cum se prezintă – nu mă aşteptam să fie de acord cu această asumare a unui contract pentru care nu a depus niciun efort! Sigur a aflat că a fost blocat intenţionat la ministerul fondurilor!

Sau de când e frate cu interlopii lui Câine a deprins şi el astfel de apucături?

Un moment ruşinos pe care sigur îl vor deconta toţi! Mai devreme sau mai târziu!

Când am ajuns acum 4 ani la Primăria Capitalei, nu se făcuse absolut niciun demers pentru obţinerea fondurilor europene, pentru reabilitarea reţelei de termoficare!

Aproape un an de zile, cât a fost mandatul primarului general interimar al PNL, nu s-a îndeplinit nicio condiţie solicitată de la Bruxelles! Nu a avut loc nici măcar o întâlnire, un grup de lucru, nimic!

Şi-acum tot peneliştii – frânari şi hoţi prin definiţie – vin să confişte munca noastră de 4 ani!

Rebuturi ale politicii! Cu astfel de specimene corupte nu se poate construi nimic durabil în ţară!„, scrie pe Facebook Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here