Un chinez s-a infectat cu Covid-19 după ce a așezat carnea congelată, importată din Germania, în depozitul unde lucrează

Un angajat al unei companii de depozitare frigorifică din metropola chineză Tianjin a fost a testat pozitiv pentru noul coronavirus, duminică, după ce a manipulat un pachet de carne congelată importată din Germania, anunță autoritățile din China. 

Potrivit DPA, citată de Agerpres, Bărbatul, care ocupă funcţia de portar la Depozitul Frigorific Hailian situat în Noua Zonă Binhai din acest port din nordul Chinei, este în prezent tratat în spital, potrivit unui anunţ făcut pe contul de reprezentanții Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Tianjin.

Autorităţile locale testează, de asemenea, probe colectate de la contactele apropiate ale bărbatului şi din mediul de lucru al acestuia. Ziarul Global Times, citat de aceeași sursă, a raportat că opt persoane care au venit în contact cu lucrătorul din Tianjin au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie.

Virusul ar proveni de la un transport cu carne de porc congelată, ajunsă în depozit dintr-un port din Germania

Se crede că virusul provine dintr-un transport de ciolane de porc congelate având ca provenienţă portul german Bremerhaven. Un eşantion din ambalajul produsului colectat în oraşul Dezhou, din provincia Shandong, după ce a fost importat prin Tianjin, a fost de asemenea testat pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit oficialilor.

Conform guvernului, în condiţiile în care China nu s-a mai confruntat cu multe cazuri noi de contaminare în ultimele luni, viaţa şi activitatea economică se întorc normal. Deşi mari părţi ale ţării sunt considerate libere de coronavirus, au continuat să se înregistreze mici focare locale, împotriva cărora s-au luat măsuri stricte, cum ar fi izolarea şi testarea în masă.

China a dat vina şi anterior pentru infectări pe alimentele congelate importate din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here