Tudose: Românii au de ales în decembrie. O viaţă fără liberali sau să moară cu PNL-ul de gât

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa Biroului Naţional, că în nicio ţară europeană nu vor fi organizate secţii de votară pentru alegerile parlamentare din decembrie, învinuindu-i pe liberali pentru acest lucru.

“Poate explică Guvernul românilor din Diaspora cum le asigură dreptul la vot în condiţiile în care, cel puţin în Europa, este clar că nu vor fi organizate secţii de votare, nicio ţară europeană nepermiţând acest lucru. Dar, nu-i aşa? PNL iubeşte Diaspora, dar nu le dă dreptul să voteze. Poate dacă erau în februarie, martie (alegerile parlamentare – n.r.), acest lucru se putea, acum în mod cert nu se poate.

[Deschiderea de secţii de votare în străinătate – n.r.] nu depinde de noi. Întrebaţi-i pe deştepţii vieţii de la Guvern. Nu le ştiu ei pe toate? Repet, Diaspora. Uite ce le-au făcut. Să se spele pe cap acum. Sau să vină acasă Diaspora şi să voteze cu PNL. Au timp să vină, să stea două săptămâni în carantină”, a precizat Mihai Tudose.

Fostul premier a criticat decizia Guvernului Orban de a plasa în carantină anumite localităţi din ţară, susţinând că niciun candidat nu poate desfăşura o campanie electorală în astfel de condiţii.

“Am rugat toate organizaţiile să caute soluţii. […] Nu înţelegem cum se poate face campanie în localităţi carantinate. Toţi avem organizaţii locale, dar sunt şi candidaţi independenţi, sunt partide mai mici care, până la urmă asta este esenţa democraţiei, trebuie să îţi faci campanie. Cum poţi să îţi faci campanie într-o localitate carantinată, un candidat independent care nu are voie să intre acolo? Cred că o să explice Guvernul când îşi va scrie memoriile”, a adăugat vicepreşedintele PSD.

Totodată, Tudose le-a transmis românilor că au de ales între o “viaţă fără PNL” sau “să moară cu PNL-ul de gât”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here