Scandal la protestul anti-mască din Piaţa Victoriei. Reporterul RTV şi Codruţa Cerva agresaţi de manifestanţi

Jandarmii au dat, duminică, 7000 de lei amendă la protestul împotriva restricţiilor impuse de Guvern pentru stoparea răspândirii pandemiei, organizat în Piaţa Victoriei. Protestul a fost unul tensionat, un reporter România TV acuzând că a fost agresat. De agresiune s-a plâns şi una dintre figurile cunoscute ale protestelor „anti-botniţă” – cum denumesc masca cei ce neagă gravitatea pandemiei – Codruţa Cerva.

Potrivit imaginilor difuzate de presă, organizatorul protestului, Pompiliu Diplan, s-a exprimat de la microfon împotriva televiziunilor, inclusiv împotriva RTV. La acel moment, Cerva a urcat pe scenă pentru a apăra RTV-ul ca pe „singura televiziune” care a promovat protestele împotriva măsurilor de restricţie.

Potrivit imaginilor difuzate de RTV, Cerva a încercat să ia microfonul din mâna lui Diplan, aceasta a cerut jandarmilor să o ia de acolo, moment în care în piaţă a izbucnit vacarmul. Cerva a fost huiduită de mulţime, i s-a cerut să plece, a fost împinsă şi, susţine reporterul RTV, lovită cu o rangă în picior.

„Unul din protestatari a vrut să îmi dea un pumn în faţă. Toată lumea de acolo a încercat să îl oprească pe acel băiat, a reusit să mă împingă, am căzut pe jos, nu am păţit nimic dar ştiu că Codruţa a fost lovită. Nu a reuşit, dar m-a împins şi am căzut pe jos. Jandarmeria a intervenit, dar incidentul era deja consumat. Un bărbat cu o rangă avea o ură vizibilă faţă de presă. Codruţa Cerva a fost lovită la picior”, a declarat reporterul RTV.

„Singura televiziune care ne-a promovat a fost România TV. Nu înţeleg de ce să dai într-o televiziune care te promovează şi e alături de tine. După care mi-a zis ‘Codruţa Cerva, să vină jandarmeria’. Eu decât atât le-am zis ‘Ruşine să vă fie, pentru că o televiziune care ne susţine şi care e alături de noi daţi în acea televiziune. Nu e corect, şi aşa protestele sunt slăbuţe, suntem aşa cum suntem. (…) Am fost îmbrâncită, lovită, a mai fost şi dna Maria doborâtă pe jos, Rafaelo care a fost împins”, a declarat ulterior Cerva pentru RTV.

Revenind la amenzi, Jandarmeria a transmis că la protestul de duminică, la care au participat circa 400 de persoane, s-au aplicat 15 sancţiuni în valoare de 7000 de lei nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, iar alte 29 de persoane au fost avertizate

Jandarmii au amendat şi o persoană care ridica o dronă.

„În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii.

Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului.

Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să respectaţi măsurile de protecţie sanitară.”, a mai transmis Jandarmeria duminică seara.”

Reamintim că Pompiliu Diplan a fost în fruntea grupului de persoane care la Iaşi, de Sfânta Parascheva, a încercat să forţeze intrarea în curtea catedralei. Diplan a fost însoţit de un grup de persoane preponderent venite din Bucureşti, toţi fără mască. În timpul busculadei, jandarmii au fost ameninţaţi inclusiv cu moartea iar o pelerină din mulţime s-a plâns că i-a fost smulsă masca. Diplan este cunoscut şi pentru faptul că în timpul unui marş în Bucureşti, în trecere prin faţa ambasadei Rusiei, l-a aplaudat pe Putin.

Protestatara agresată, Codruţa Cerva, este şi ea una dintre prezenţele constante la mitingurile anti-mască, fiind chiar una dintre persoanele care încearcă să mobilizeze lumea pentru a participa. Cerva a organizat şi proteste pentru Liviu Dragnea şi a luat parte la protestul de susţinere a Jandarmeriei după mitingul din 10 august, când circa 100.000 de oameni au fost gazaţi şi agresaţi.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here