România a intrat în carantină parțială pentru o lună. Petrecerile sunt interzise

Timp de o lună, România este în carantină parţială, iar restricţiile de circulaţie revin în actualitate. Nu uitaţi aşadar că între orele 23 și 5 dimineața puteţi să vă părăsiţi locuințele doar în interes profesional sau pentru urgențele medicale.

Polițiștii organizează filtre în toată țara, iar cei care sunt prinși fără o declaraţie pe proprie răspundere riscă până la 2.500 de lei amendă.

La Cluj-Napoca, poliţiştii le-au împărţit şoferilor şi modele de declaraţii. La Timişoara mulţi dintre cei verificaţi erau pregătiţi.

Tot de la miezul nopții, masca a devenit obligatorie peste tot în ţară, indiferent de numărul de cazuri noi înregistrate în zonă. Scutiţi sunt doar copiii care n-au împlinit 5 ani.

De asemenea, toți elevii fac începând de luni doar cursuri online. Şcolile, chiar şi cele din localităţile care funcţionează în scenariul verde, sunt închise. Rămân în schimb deschise creşele şi after-school-urile.

Magazinele se vor închide la ora 21:00. După această oră pot funcţiona doar farmaciile şi benzinăriile. Sunt însă permise livrările la domiciliu, fără restricţii.

Pieţele, târgurile, bâlciurile în spaţii închise nu sunt permise. Rămân deschise doar cele în aer liber, cu respectarea normelor sanitare.

Strict interzise sunt petrecerile, aniversările şi reuniunile de orice fel, indiferent dacă sunt în aer liber sau în spaţii închise.

Munca de la distanţă, telemunca, atât la privat, cât şi în sectorul public, devine obligatorie, acolo unde activitatea permite asta. Iar angajatorii cu peste 50 de salariaţi trebuie să decaleze programul de lucru, astfel încât oamenii să vină pe rând la muncă şi să nu aglomereze mijloacele de transport în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here