Puși să stea cu marfa în frig, micii producători din piețe s-au revoltat în mai multe orașe. „Ne scoate afară ca pe câini, de ce?”

Comercianții din piețe au protestat în mai multe orașe din țară, nemulțumiți că noile restricții care au intrat în vigoare luni. Micii producători au fost revoltați de măsurile speciale luate în piețe. La nivel local, primăriile au încercat să găsească soluții astfel încât ei să își poată vinde marfa în continuare, dar nu toate au fost primite favorabil.

Măsurile speciale din piețe i-au revoltat pe micii producători, care își aduceau marfa în București. La Piața Crângași a izbucnit un adevărat scandal luni dimineață. A fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a calma oamenii revoltați din cauza noilor măsuri.

„Sunt producător, am investit o sumă de bani și acum unde vând fructele, în ger?”

‘De ce bagă niște bani când pot să facă ceva, noi avem aer, avem totul făcut în piață, suntem 50 de tarabe moderne, avem paravane, avem tot ce ne trebuie”.

„Am strâns tone de legume și acum ce facem cu ele?”

„Îl rugăm pe ministrul Agriculturii să susțină producătorii, d-aia este pus ministru, să meargă pe teren să vadă producătorii”.

„Cred că vrea să ne îmbolnăvească pe toți, n-avem din ce să trăim. De aici trăim, din piață, de ce se vrea să fărâme piața românească să rămână numai lanțurile mari străine?”

„Am vândut mai mult de 20 de ani afară și a fost foarte greu și acum ne scoate afară ca pe câini, de ce?”

Și la Pitești, zeci de oameni s-au strâns în fața Prefecturii județului Argeș, pentru a-și exprima nemulțumirea față de închiderea piețelor. Oamenii se plâng că nu mai au din ce trăi, pentru că rămân fără singurul lor venit.

Tulcea: Comercianţi nemulţumiţi din cauză că vând în aer liber

Comercianţii din Piaţa Vest, una din cele patru unităţi de acest tip din municipiul Tulcea, sunt nemulţumiţi din cauză că, începând de luni, sunt obligaţi să vândă produse agricole în aer liber.

Ei au declarat că se tem pentru sănătatea lor în condiţiile în care sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea în frig.

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a anunţat că, în condiţiile restricţiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, pieţele vor funcţiona în aer liber.

Timiş: Protest spontan în Piaţa Iosefin

Câţiva comercianţi din Piaţa agroalimentară Iosefin din Timişoara, care funcţionează într-o hală închisă, au protestat spontan, luni, temându-se că nu vor mai avea unde să-şi vândă produsele.

Ei intenţionau să protesteze şi în faţa sediilor Primăriei şi Prefecturii, dar conflictul a fost dezamorsat de directorul Serviciului Pieţe, Ionuţ Nasleu, care i-a asigurat că-şi vor putea vinde marfa în căsuţele folosite pentru târgurile de Crăciun şi de Paşti, ce vor fi montate în faţa clădirii pieţei.

Primarul Dominic Fritz a anunţat că a găsit soluţii pentru ca toate pieţele agroalimentare din Timişoara să rămână deschise, astfel încât cetăţenii să-şi poată cumpăra produse proaspete cât mai aproape de casă şi condiţiile impuse de restricţiile pandemiei.

La Brăila, comercianții spun că noile măsuri îi vor aduce în pragul falimentului

Zeci de producători şi comercianţi au protestat duminică față de hotărârea privind închiderea pieţelor care funcţionează în staţii închise.

Protestatarii au reclamat că măsura îi va aduce în pragul falimentului, având în vedere că, până acum au mers în pierdere, iar în această perioadă a anului, când urmau să aibă vânzări mai bune şi să îşi recupereze din pagube, sunt închişi fără nicio soluţie alternativă.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, le-a propus comercianţilor ca soluţie pentru continuarea activităţii mutarea tarabelor în exteriorul pieţei şi oferirea gratuită a 40 de căsuţe din lemn, folosite în anii trecuţi pentru Târgul de Crăciun, care vor fi amplasate în parcarea Pieţei Mari şi vor fi branşate gratuit la curentul electric.

Protest și la Galați, Primăria propune mai multe soluții

Și comercianții din piețele gălățene au protestat în fața Prefecturii Galați. Ei au cerut explicații despre măsura luată de Guvern privind închiderea piețelor agroalimentare care funcționează în spații închise. Protestul s-a desfășurat fără incidente.

În paralel, specialiștii Primăriei au pregătit un set de măsuri pentru reorganizarea activității în piețele gălățene. Astfel, municipalitatea propune închiderea unor spații și mutarea comercianților în exterior. În alte cazuri, Primăria dorește să păstreze deschise spațiile care au ventilație și funcționează ca supermarketurile.

De asemenea, există și spații care au geamuri la exterior, iar clienții pot astfel să rămână în stradă. Toate propunerile vor fi analizate și eventual vor fi aprobate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here