Ponta: Ar trebui continuate protestele anti-lockdown

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, la România TV, că, luându-ne după cum evoluează situaţia în prezent, după data de 7 decembrie va fi reimpusă carantina în întreaga ţară, lucru care va duce la falimentarea tuturor firmelor româneşti, creşterea taxelor şi tăierea salariilor şi pensiilor.

“Cred că România poate să iasă mai puternică din această criză, cu două condiţii: să ne unim eforturile, să avem oameni competenţi care să ia măsuri pentru români, nu pentru ei. În direcţia în care mergem acum, după 7 decembrie, vom fi blocaţi în casă. Firmele româneşti vor da toate faliment anul viitor şi anul viitor din nou tăieri de salarii, de pensii, creşteri de taxe şi impozite”, a precizat Ponta.

În plus, fostul premier este de părere că, în cazul în care românii nu fac nimic pe data de 7 decembrie, vom fi închişi cu toţii în case “cel puţin până în ianuarie” şi că, din acest motiv, ar trebui continuate protestele anti-lockdown, altfel “totul se va strânge pe dedesubt şi va erupe la un moment dat”.

“După 6 decembrie se termină şi banii aceia împrumutaţi, pentru că s-au împrumutat aproape 15 miliarde de euro, oamenii vor începe să simtă realmente acasă la ei probleme de bani, problemele cu copiii care nu merg la şcoală, cu vârstnicii care n-au unde să se trateze. Va fi mai rău decât este azi”, a adăugat liderul Pro România.

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de autorităţi pentru a opri numărul de infectări şi decese Covid, Ponta a afirmat că ne confruntăm cu un virus periculos dar, cu toate acestea, ar merge “din oră în oră” la câte un protest împotriva închiderii şcolilor sau pieţelor.

“Primul protest la care aş merge alături de toţi părinţii din ţară asta e pentru închiderea şcolilor. OMS, toate ţările, Franţa, Italia, Marea Britanie nu au închis şcolile. Este o decizie pe care doar România a luat-o şi o decizie total greşită. Aş merge şi la un protest împotriva închiderii pieţelor. Românii nu mai au voie să-şi vândă produsele agroalimentare. Trebuie să ne ducem toţi la supermarketuri şi să plece banii din ţară. Să se redeschidă pieţele, să se redeschidă şcolile, din punctul meu de vedere. Şi HORECA ar trebui să se redeschidă cu nişte reguli foarte stricte, dar să redeschidă”, a precizat Ponta.

De asemenea, fostul premier consideră că cei care au impus restricţiile ar trebui să fie concediaţi.

“Dacă a fost ideea lui Orban, dat afară Orban. Dacă a fost Anisie şi Tătaru, daţi-i afară”, a continuat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here