Piețe închise, imaginile care nu s-au văzut la TV! ”Vom muri de foame!”, ”Avem rate, cine le plătește?!”, ”Îi voi da în judecată!”

Închiderea piețelor agroalimentare în spații închise a creat deja pierderi mari pentru micii producători

În prima zi în care au intrat în vigoare noile restricții, am vorbit aleatoriu cu câțiva români și mici producători din județul Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, care au primit interzis în halele din Cluj-Napoca. I-am întrebat cum se descurcă după ce piețele au fost închise în interior.

Unii dintre ei își continuă activitatea comercială lângă clădire sau în stradă, în noile ”condiții” impuse de autorități. Dacă unii vârstnici nu au putut rezista frigului pătrunzător de astăzi și au renunțat după câteva ore, alții încearcă să își desfășoare activitatatea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, cel puțin deocamdată. Cei mai mulți sunt extrem de supărați.

Acuzații de dublă măsură, bătaie de joc

 

”Atât timp cât supermarketurile și marile magazine rămân deschise, toate piețele agroalimentare trebuie să rămână de deschise! Nu înțelegem rostul acestor măsuri! De unde această discriminare?! Piețele volante nu sunt o soluție viabilă pentru că timpul de desfășurare este foarte mic față de piețele permanente!” a declarat un comerciant supărat pe măsurile impuse.

”Este o bătaie de joc! Am muncit un an întreg și acum ne scot din hala agroalimentară? Pentru ce motiv?! Noi am plătit masa de acolo! Și am respectat toate regulile sanitare! Consumatorii au intrat pe rând, nu au fost aglomerări! Magazinele de ce nu se închd?! Dacă ne închid pe noi acolo va fi o aglomerație și mai mare. E logic, nu?!” a subliniat un alt comerciant revoltat.

”Vom muri de foame! Vor să închidă tot, dar la vot de ce ne cheamă?! Ei nu se gândesc când iau astfel de măsuri? Avem rate/credite. Cine le plătește dacă nu vom mai avea niciun venit?!” a spus un alt negustor.

”Nu se poate așa ceva! Politicienii spun că vor să reducă infectările și că se gândesc la sănătatea românilor… atunci de ce ne scot în frig, în fața halei, la câteva grade celsius? Se va genera doar un nou val de îmbolnăviri! Doresc să le spun că îi voi da în judecată pentru închiderea piețelor în spații închise!” a spus un alt comerciant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here