Merkel şochează: Germania va menţine restricţiile până când între 60% şi 70% din populaţie va avea imunitate la virusul Wuhan

Într-o adresare transmisă duminică, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a cerut ca unele dintre restricţiile antiepidemice să fie menţinute până când între 60% şi 70% din populaţie va avea imunitate la SARS-cov-2.

Cu prilejul zilelor porţilor deschise la guvernul german, Angela Merkel a recunoscut că unele dintre măsurile introduse recent sunt „amare şi dure”, dar a susţinut că ele sunt necesare pentru a ţine sub control pandemia virusului Wuhan.

„Ştim din cazurile altor epidemii că virusul a fost mai mult sau mai puţin învins când între 60% sau 70% din populaţie a dezvoltat imunitate, fie pentru că oamenii s-au vindecat, fie pentru că au fost vaccinaţi. Atunci pot fi ridicate toate restricţiile. Până atunci trebuie să trăim cu unele restricţii impuse de virus”, a explicat Merkel.

Deşi Merkel a evitat să facă o prognoză pentru momentul în care acest deziderat va fi atins, şi-a exprimat speranţa că „în curând” Germania va autoriza primele vaccinuri.

Numărul cazurilor de COVID-19, boala cauzată de virusul Wuhan, a atins cifra de 660 de mii (aproximativ 0,8% din populaţie), cu peste 11 mii de persoane decedate de pe urma bolii.

În adresare, cancelarul Angela Merkel a subliniat că va începe perioada de vaccinare după un plan la care guvernul federal lucrează în prezent, împreună cu cele 16 landuri, şi care beneficiază de sprijinul tehnic al mai multor organisme independente, precum comisia permanentă pentru vaccinuri, Academia de Ştiinţe Leopoldină şi Comisia Etică.

Conform acestui plan, mai întâi vor fi vaccinaţi lucrătorii din căminele de bătrâni, medicii şi persoanele care fac parte din categoriile de risc.

Procesul de vaccinare va depinde de numărul vaccinurilor disponibile şi de perioada de imunitate pe care o generează.

Cancelarul german a ţinut să sublinieze că vaccinarea nu va fi obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here