Ludovic Orban, în Parlament: „În construcția bugetară pe care o pregătim, nu vom crește taxele și impozitele”

Camera Deputaţilor a început, în aceste momente, şedinţa în care premierul Ludovic Orban prezintă stadiul bugetului pentru anul 2021.

„În ce privește reglementările legale, lucrurile sunt clare: în an electoral – cum e 2020, chiar dacă unii dintre dvs nu vor alegeri, obligația de depunere a bugetului de stat e ca guvernul să depună proiectul de lege în termen de 15 zile de la învestirea noului guvern. Sincer, sunt un pic nedumerit de această chemare în fața Camerei Deputaților, dar respect instituția și am venit.

Chiar dacă actual guvern nu are obligația de a depune proiectul de lege a bugetului, întrucât suntem în an electoral, noi suntem în procedurile legate de realizare a bugetului. Fiecare ordonator de credite a depus necesarul bugetar, ne pregătim cu toate actele normative necesare pentr adoptarea legii bugetului. Munca noastră e îngreunată de faptul că foarte multe legi adoptate de Parlament au provocat cheltuieli suplimentare, fără a fi asigurate sursele de finanțare.

 

E extrem de greu ca într-un an de criză economică provocată de pandemie să se adopte noi și noi legi care provoacă cheltuieli fără să existe venituri la buget. Nu vom crește taxele și impozitele în viitorul buget. Orice creștere de venituri va avea la bază eficientizarea ANAF, digitalizarea colectării taxelor și impozitelor, reducerea evaziunii fiscale”, a declarat Ludovic Orban, astăzi, în Parlament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here