Bărbat condamnat pentru tentativă de viol scapă de închisoare şi este trimis să lucreze la o grădiniţă

Un bărbat condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru tentativă de viol a fost trimis de un judecător să presteze muncă în folosul comunităţii “la o şcoală şi/sau la o grădiniţă” din judeţul Vrancea, relatează ziarul Libertatea.

Agresorul se numeşte Ionel Costache. În noaptea de 23 spre 24 mai 2018, acesta a intrat în casa unei femei dintr-o comună din judeţul Bacău şi a vrut să o violeze, sub privirile îngrozite ale copilului ei. Femeia a fost trezită de câinii din curte, care lătrau să rupă lanţul. A pus repede ceva pe ea şi a dat să iasă din încăperea unde dormea împreună cu copilul, ca să vadă ce se întâmplă afară. N-a mai apucat. Uşa camerei a fost deschisă de Costache, care a lovit-o cu pumnul în ochi.

În urma loviturii, femeia a căzut pe pat. A apucat să-l vadă pe agresor, pentru că pe geamul camerei pătrundea lumina de la stâlpul din stradă, iar când bărbatul i-a vorbit, l-a recunoscut imediat pe consăteanul ei. Costache a apucat-o de mână şi a tras-o în camera învecinată, unde i-a cerut să întreţină cu el raporturi sexuale. Corina a început să strige după ajutor, iar băieţelul ei s-a trezit şi a început să ţipe şi el, de frică. Dar agresorul nu s-a speriat că cineva i-ar putea auzi; a rămas în casă şi a terorizat-o pe femeie. I-a zis că afară o aşteaptă şi alţi bărbaţi cu care va fi nevoită să întreţină raporturi sexuale şi a ameninţat-o, spunându-i că-i va lua gâtul cu briceagul pe care l-ar avea la el.

Judecătorii din Podu Turcului şi apoi din Bacău l-au condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare, susţinând că agresorul, în vârstă de 38 de ani, este un “tânăr cu posibilităţi reale de îndreptare”.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, în octombrie 2019 instanţa l-a obligat pe Costache să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Primăria comunei Podu Turcului, judeţul Bacău. Totuşi, Costache nu şi-a respectat obligaţiile şi s-a mutat în judeţul Vrancea.

În luna iunie a acestui an, judecătorul Neculai Burlibaşa a decis că agresorul va trebui să presteze cele 90 de zile în folosul comunităţii la Şcoala Primară şi/sau Grădiniţa din satul Rădăcineşti, judeţul Vrancea. Decizia nu a fost atacată de procurori.

Articolul integral aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here