Pelerinaj în București, la moaștele Sfântului Nectarie. Cât durează ceremonia de la Mănăstirea Radu-Vodă

Credincioșii se pot închina în acest weekend la moaștele Sfântului Nectarie, care vor fi scoase din biserica Mănăstirii Radu-Vodă din București de sâmbătă, până luni. Autoritățile bisericești îi îndeamnă pe cei care vin în pelerinaj să respecte regulile sanitare și de distanțare, fără a anunța vreo restricție legată de domiciliul credincioșilor. 

Racla cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie a fost scoasă din biserică sâmbătă, la ora 11.00, și așezată în baldachin, pentru închinare, până luni, după slujba Privegherii, ora 22.00, anunță Basilica.ro.

„Având în vedere contextul social actual și dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să vă închinați sfintelor moaște atât în zilele precedente sărbătorii, cât și după”, transmit reprezentanții așezământului monahal.

„Îndemnăm credincioșii să respecte hotărârile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice”.

Alături de moaștele Sfântului Nectarie vor fi așezate, ca de obicei, și cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii.

În data de 8 noiembrie 2020 se împlinesc 100 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Nectarie de Eghina.

Programul complet al slujbelor poate fi consultat aici:

Program Sf Nectarie

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârșit pentru cei care s-au închinat cu credință sfintelor sale moaște, este unul din cei mai iubiți sfinți din Grecia, dar nu numai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here