Director Crucea Roşie: De ce române? Ai fost rugat să te gândeşti la alţii. Acum ai pe conştiinţă mii de decese

Răzvan Biriş, directorul organizaţiei umanitare Crucea Roşie Sibiu, a lansat, miercuri, un val de critici la adresa acelor persoane care, în ciuda creşterii numărului zilnic de infectări şi decese Covid, aleg să nu respecte regulile instituite de autorităţi în vederea combaterii epidemiei.

Mai exact, Biriş îi critică pe cei care nu pot renunţa la petreceri, nunţi şi botezuri cu sute de persoane, unde nu se menţine distanţarea fizică şi nu se poartă măşti de protecţie, şi cei care mereu urmăresc să “fenteze” măsurile adoptate pe timpul stării de alertă.

Totodată, directorul Crucii Roşii Sibiu îi acuză pe aceştia că au pe conştiinţă moartea a mii de persoane infectate cu Covid.

Nu în ultimul rând, Biriş face un apel românilor să se gândească şi la cei din jurul lor, la medicii epuizaţi şi să asculte sfaturile unor “amărâţi” de doctori sau cercetători.

Redăm mesajul integral postat de Răzvan Biriş pe pagina sa de Facebook:

Întrebarea mea este este DE CE? De ce, române? De ce nu te poţi abţine, deşi vezi ce e în jurul nostru, peste tot în lume? Mureai fără nuntă, fără botez cu sute de persoane, jumate băgate pe şustache, să forţezi regula? Mureai dacă săreai un an şi nu postai toaletele lucioase de la ziua ta, stând bot în bot la pahar, să ţi se vadă botoxu? Mureai dacă nu urlai celebrul tău uuuuu cu şampania pe la petreceri fără rost şi mai ales fără discernământ? Te-ai bronzat, ai poze în primul rând pe şezlong la Mamaia? Câte laicuri ai îngurgitat?

Te simţi inteligent(ă) că i-ai fentat pe “ăştia de ne tot închide” şi tot şi ai mai tras un chef pe la pensiuni? Nu, tu eşti în putere şi nu ai murit. Dar ai pe conştiinţă 7.273 de decese până ieri. And counting… Plus atâţia rămaşi cu sechele, plus personal medical la pământ, epuizat, plus afaceri distruse. De tine, inteligentule/inteligento (da, fără cratimă, închipuie-ţi)! Tu, care ai învăţat să distribui statistici irelevante, că ai auzit că se moare şi de altceva, tu care ai aflat de fapt ce se doreşte la nivel mondial, tu, care nu crezi în treaba asta până nu ajungi cu mască de oxigen pe faţă!

Atât ai fost rugat, române, să te gândeşti şi la alţii, mai slabi şi mai vulnerabili ca tine. Să asculţi nişte amărâţi de experţi, cercetători, medici, să arăţi compasiune şi decenţă.

Sus paharul, fiinţă superioară ce eşti! Ai învins, eşti tare! Să fii sănătos!

Remarcile directorului Crucea Roşie Sibiu vin în contextul în care, miercuri, autorităţile au anunţat că s-au înregistrat 8.651 de noi cazuri de infectare cu SARS-cov-2 în ultimele 24 de ore, precum şi 146 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here