Firea acuză că lipsa apei calde în timpul campaniei a fost un sabotaj: S-a vrut ca bucureştenii să fie supăraţi pe mine

Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea a acuzat, din nou, miercuri seară la Realitatea Plus, că ar fi fost sabotată politic prin lipsa apei calde în Bucureşti, astfel încât să piardă la alegerile locale. Fostul edil susţine că repararea reţelei de termoficare nu ar fi fost considerată o prioritate nici de primarii anteriori pentru că „fizic te gândeşti că faci ceva dedesubt şi oamenii nu simt”.

“Conductele de termoficare au 50-60 de ani în Capitală. Din păcate spun şi nu vreau să arăt cu degetul spre nimeni, pentru mulţi primari generali, acestea nu au reprezentat o prioritate, iar banii, cât au fost, s-au îndreptat către alte proiecte. Se consideră că banii pentru reţeaua de termoficare sunt bani aruncaţi, sunt bani îngropaţi, şi fizic te gândeşti că faci ceva dedesubt şi oamenii nu simt. A fost o mare greşeală, poate cea mai mare greşeală pe care au făcut-o fostele conduceri ale Primăriei Capitalei pentru că nu au realizat cât de mult se degradează reţeaua”, a declarat Gabriela Firea.

Fostul primar general al Capitalei acuză că a fost sabotat politic pentru a pierde alegerile şi îşi argumentează afirmaţia declarând că tot ceea ce se transmite de la CET către fostul RADET se poate modifica „printr-un simplu buton”.

“Ce nu s-a accentuat suficient, poate şi din vina mea, poate şi a colegilor mei, abia mai târziu, când într-o Capitală europeană şi în plină pandemie, tema campaniei a fost lipsa apei calde sau că e prea clocotită în anumite zone şi am văzut diferite declaraţii ale unor politicieni. Am văzut unele declaraţii, că unii au intrat în politică ca să aibă apă caldă. Producerea agentului termic nu ţine de Primăria Capitalei, nu a ţinut de Gabriela Firea şi nu va ţine de Nicuşor Dan, ci de către Guvern, şi anume Ministerul Energiei. Toate CET-urile ţin de ELCEN, care este o entitate în subordinea Ministerului Energiei, practic producţia a ceea ce se transportă şi distribuie ţine exclusiv de Guvern. Eu am primit mesaje şi ameninţări, şi voalate şi explicite, în care mi se spunea că ‘lasă că o să vezi ce o să păţeşti în campanie’ pentru că printr–un simplu buton, tot ceea ce se transmite de la CET către fostul RADET, Termoenergetica, poate fi cu o presiune mai mică, cu o cantitate mai mică sau mai mare. Ăsta este sabotajul care a fost făcut pe faţă, cu scop politic, astfel încât bucureştenii să fie supăraţi pe mine şi cumva să întreţină campania care exista în online, aceea că ‘ieşiţi la vot pentru că nu aveţi apă caldă’”, susţine Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here