Klaus Iohannis: Vaccinul anti-COVID va ajunge în România în primul trimestru din 2021

Președintele Klaus Iohannis susține marți, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, după întâlnirea cu reprezentanți ai sistemului de sănătate în care au fost discutate măsurile pentru gestionarea epidemiei COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în cel mai fericit scenariu, primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România în primul semestru al anului viitor. Primii care vor fi vaccinați sunt angajații din domeniul sănătății și persoanele din categorii vulnerabile, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că România este parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, atunci când acesta va fi disponibil.

Din cauza cererii foarte mari, toate țările vor primi vaccinul în tranșe.


La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au fost prezenți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat și Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare.

Președintele a avut și săptămâna trecută discuții cu ministrul Sănătății, dar și cu specialiști care se ocupă de secțiile de Terapie Intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here