Ciolacu, după întâlnirea Iohannis-Rafila: Sănătatea publică e pe marginea prăpastiei. Habarniştii să nu mai ia măsuri

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a lansat într-un nou atac, marţi, într-o postare pe Facebook, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis care i-a convocat la Palatul Cotroceni pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat şi pe reprezentantul României la OMS, pesedistul Alexandru Rafila, la o şedinţă privind măsurile luate în gestionarea epidemiei de Covid-19.

În postarea sa cu puternică nota electorală, Ciolacu, care a combătut permanent măsurile impuse de autorităţi în prevenirea răspândirii coronavirusului, acuză că „a trebuit ca România să ajungă la aproape 8.000 de cazuri pe zi şi la peste 120 de morţi în 24 de ore pentru ca preşedintele Iohannis să accepte soluţia propusă de luni întregi de PSD: o largă consultare cu toţi specialiştii în epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizează”.

Social-democratul îşi continuă atacul la preşedinte susţinând că speră că acesta nu a luat iniţiativa de a se consulta cu specialişti „doar pentru a-şi salva imaginea, după cifrele devastatoare ale pandemiei publicate astăzi”.

„Ci pentru că situaţia gravă în care am ajuns îl obligă pe preşedinte să iasă din tranşeele electorale. Acum, când sănătatea publică a ţării se află pe marginea prăpastiei, când nu este încă prea târziu, este nevoie de măsuri clare, coerente, propuse de specialişti, nu de tot felul de habarnişti. Altfel, mii de vieţi se vor pierde în continuare şi vor fi trecute în contul ambiţiei liberale pentru obţinerea unei puteri iluzorii”, susţine Ciolacu.

Şeful pesediştilor pretinde că „de luni de zile #PSD i-a solicitat preşedintelui Iohannis să renunţe la rolul de lider de facto al PNL şi să redevină preşedintele tuturor românilor”.

„E bine că măcar în al doisprezecelea ceas a înţeles că trebuie să asculte de sfatul specialiştilor, iar apoi să cheme la Cotroceni liderii tuturor partidelor parlamentare pentru a se ajunge la o înţelegere unanimă cu privire la planul prin care statul să poată prelua din nou controlul asupra pandemiei!”, conchide Ciolacu în mesajul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here