Profesor pedofil scăpat de puşcărie. Cum explică judecătorii sentinţa

Curtea de Apel Bucureşti l-a lăsat în libertate pe un profesor de matematică pensionar din Popeşti-Leordeni, condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare pentru agresarea sexuală a mai multor eleve pe care le medita. Instanţa i-a acordat agresorului trei ani de închisoare cu suspendare pe motiv că are 74 de ani, studii superioare şi este fără antecedente penale, relatează Adevărul.ro.

Sentinţa este definitivă.

În luna ianuarie a acestui an, Marin Filionescu, în vârstă de 74 de ani, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru agresiuni sexuale, însă sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel.

“Curtea constată că prima instanţă nu a acordat relevanţă corespunzătoare faptului că inculpatul are vârsta de 74 de ani, studii superioare, fost profesor de matematică, în prezent pensionar, fără antecedente penale, împrejurări în raport de care nu se justifică aplicarea unei pedepse de 7 ani închisoare, aproape de maximul special prevăzut în norma de incriminare”, potrivit sentinţei instanţei.

Potrivit sursei citate, judecătorii care au pronunţat sentinţa finală au susţinut că atât natura şi gravitatea faptei săvârşite de inculpat, cât şi circumstanţele sale personale “justifică reducerea pedepsei de la 7 ani închisoare la 3 ani închisoare şi suspendarea sub supraveghere a executării acesteia”.

Din dosar reiese faptul că, timp de ani de zile, profesorul a avut faţă de elevele care mergeau la el la meditaţii atitudini cu conotaţie sexuală, doar că acestea nu au depus plângere.

Totuşi, în cele din urmă, o elevă de clasa a 8-a abuzată de profesor în 2018 a decis să dezvăluie autorităţilor ce i s-a întâmplat.

Tânăra le-a mărturisit anchetatorilor că, la un moment, după meditaţii, în timp ce îşi punea cărţile în ghiozdan profesorul a luat-o în braţe şi a început să o sărute pe gât şi în apropierea gurii, bruscând-o şi strângându-o de sâni, deşi a spus în repetate rânduri “Nu, nu!”.

“După aceasta, mi-a băgat mâna pe sub tricou şi eu i-am prins mâna, dar acesta, având mai multă forţă, s-a eliberat şi a început din nou să mă strângă de sâni, de această dată direct pe sutien, spunându-mi că data viitoare să nu mai port sutien”, a adăugat fata.

Totodată, împotriva lui Filionescu au depus mărturie mai multe foste eleve ale sale. Acum adulte, tinerele au confirmat comportamentul agresiv al acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here