Lista țărilor pentru care se impune CARANTINA la întoarcerea în România, ACTUALIZATĂ. UPDATE 02 noiembrie

Listă țări carantină România. Autoritățile au actualizat, luni seară, lista țărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România. Noua listă este valabilă începând de ma

Guvernul României a actualizat lista țărilor „Galbene”, pentru care persoanele sunt obligate să intre în autoizolare/carantină pentru 14 zile.

Amintim că românii care se întorc din străinătate și stau până la 3 zile vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Cei care vin pentru o perioadă mai lungă vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile

Italia, Bulgaria și Ungaria intră pe listă

 

Pe lista precedentă, din 26 octombrie, nu erau incluse Ungaria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Austria, San Marino, Italia și Iordania.

„HOTĂRÂRE nr. 51 din 02.11.2020
privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise (…)

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta”, se arată în Hotărârea CNSU.

Lista țărilor Galbene, pentru care se impune carantina la intrarea în România

 

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 51 din 02.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

Andorra
Belgia
Cehia
Luxemburg
Polinezia Franceza
Slovenia
Armenia
Elveția
Liechtenstein
Franța
Olanda
Croația
Georgia
Guam
Slovacia
Polonia
Spania
Bosnia și Herzegovina
Austria
Muntenegru
San Marino
Italia
Marea Britanie
Portugalia
Macedonia de Nord
Argentina
Gibraltar
Malta
Iordania
Ungaria
Bulgaria

DOCUMENT! Descarcă de aici lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat în format PDF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here