Nicuşor Dan: Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă, suntem într-o situaţie sanitară excepţională

Din punct de vedere sanitar, Bucureştiul este pe marginea prăpastiei, aşa că în această iarnă, în Bucureşti nu se va organiza celebrul Târg de Crăciun, a declarat noul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, la B1 TV.

„Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situaţie sanitară excepţională, în care mor medici şi personal sanitar. Nu ne permitem să amplificăm acesta boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem Târg de Crăciun în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privaţi, va pune spaţiul la dispoziţie, vor plăti o chirie şi se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale, e o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plăteşte nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo. Noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureştiul şi opinia mea fermă este că nu trebuie să avem că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă.”, a declarat Primarul General al Capitalei.

Întrebat dacă oraşul va fi totuşi decorat de Crăciun, Nicuşor Dan a răspuns că da, dar mai discret decât în alţi ani.

„Au şi început. Sunt două chestiuni. Unu: cu titlu general, în momentul în care eşti bolnav, tu eşti o persoană şi ai o boală, primul tău gând, reflex sănătos pe care îl ai este să investeşti economiile pe care le ai în medicamente şi medici nu în haine de lux, cam aşa este şi situaţia Bucureştiului. Suntem într-o situaţie financiară dificilă, bineînţeles că este frumos să avem decoraţiuni pe stradă, numai că, atâta timp cât suntem încă în situaţia asta financiară dificilă, o să le avem în mod rezonabil, discret cât să existe. Ce se întâmplă anul aceasta este că există una din companiile municipale, care are un contract în curs cu o firmă privată pe mai mulţi ani, inclusiv pe anul acesta şi acesta, în baza acestui contract a început să monteze luminiţele de Crăciun”, a declarat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here