Fost premier malaezian: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”

La scurt timp după atentatul de la Nisa, în care o femeie a fost decapitată şi trei persoane au fost omorâte de un radical islamic, fostul prim-ministru malaezian Mahathir Mohamad a scris pe Twitter că musulmanii au dreptul „să omoare milioane de francezi pentru masacrele din trecut”.

În decursul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulţi erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie furioşi şi să ucidă milioane de francezi pentru masacrele din trecut”, a scris Mahathir Mohamad, acum în vârstă de 95 de ani, un lider respectat în lumea musulmană.

Twitter menţinuse o vreme mesajul care instiga la ură, invocând ”interesul publicului”, dar însoţindu-l de un avertisment. Gigantul hi-tech a retras în cele din urmă mesajul, numai după presiunea guvernului francez.

Referindu-se la decapitarea la 16 octombrie a profesorului francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed, Mahathir a afirmat că nu aprobă atentatul, dar că libertatea de exprimare nu include ”insultele la adresa altuia”.

El l-a descris pe preşedintele francez Emmanuel Macron ca fiind ”foarte primitiv”.

”Francezii ar trebui să-i înveţe pe cetăţenii lor respectul faţă de sentimentele altuia. De vreme ce sunt acuzaţi toţi musulmanii şi religia musulmană pentru ceea ce a făcut o persoană furioasă, musulmanii au dreptul să-i pedepsească pe francezi. Boicotul nu poate compensa faptele rele comise de francezi în toţi aceşti ani”, a mai spus el.

Secretarul de stat francez pentru digitalizare, Cedric O, a cerut platformei americane să suspende contul lui Mahathir şi să retragă mesajul iniţial al lui Mahathir.

În urma atacului din 16 octombrie şi a promisiunii preşedintelui francez, Emmanuel Macron, de a rezolva problema islamismului radical, preşedintele turc Recep Erdogan a cerut boicotarea produselor franceze de către lumea musulmană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here