RECORD ABSOLUT – peste 52.000 de cazuri noi. Macron anunță convocarea unui Consiliu al Apărării

French President Emmanuel Macron speaks to the press after chairing a meeting with the medical staff of the Rene Dubos hospital center, in Pontoise, in the Val d'Oise, on October 23, 2020, as the country faces a new wave of infections to the Covid-19 (the novel coronavirus).,Image: 565237759, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

52.010 noi cazuri pozitive au fost identificate în Franța în doar 24 de ore și alte 126 de noi decese. Acesta este un noi record de contaminare, în ciuda restricțiilor de mobilitate impuse de la 21:00 la 06:00 în 54 de departamente franceze.

Franța este tot mai puternic afectată de al doilea val de coronavirus iar autoritățile și-a exprimat îngrijorarea că un nou lockdown total ar pute fi iminent. Președintele Emanuel Macron a convocat, miecuri dimineață, Consilul Național de Apărare dedicat Covid-19, înainte ca primul ministru Jean Castex să primească la sfârșitul zilei „forțele politice”, apoi partenerii sociali din Matignon, a anunțat executivul.

În prezent, 2.575 de pacienți grav bolnavi cu Covid sunt spitalizați în terapie intensivă, pentru un total de 5.800 de paturi de poliție în toată Franța.

Semn al accelerării programului în fața unei situații de sănătate care se deteriorează foarte repede în Franța și în alte părți ale Europei, Emmanuel Macron a amânat luni o călătorie pe care urma să o facă a doua zi la Creusot (Saône-et-Loire) cu privire la energia nucleară civile și militare.

Inimaginabilă acum doar 15 zile, ipoteza unei noi carntine totale la șase luni după prima prinde contur în fața celui de-al doilea val „brutal” de Covid-19, care ar putea fi chiar „mai puternic decât primul”, potrivit președintele Consiliului științific, Jean-François Delfraissy, citat de presa franceză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here