Bărbații care au omorât 17 persoane cu spirt contrafăcut, trimiși în judecată

Trei cetățeni de origine arabă cercetați pentru moartea a nu mai puțin de 17 persoane cele mai multe din judeţul Iaşi au fost trimişi în judecată pentru omor calificat.

Vorbim despre cazul care a șocat pe toată lumea, în aprilie, când victimele au băut spirt contrafăcut livrat de societățile indivizilor. Procurorii au finalizat ancheta.

Cei trei, un iordanian şi doi irakieni, sunt acuzaţi, pe lângă omor calificat de înşelăciune şi contrafacere de produse.

Iniţial, indivizii au fost arestaţi pentru ucidere din culpă, însă în urma investigaţiilor procurorii au considerat ca aceştia trebuie să răspundă pentru omor calificat. Astfel, dacă vor fi găsiţi vinovați riscă închisoarea pe viaţă.

În total, 57 de persoane, rude ale celor 17 morţi din respectivul dosar, s-au constituit parte civilă în proces.

Cazul a bubuit în primăvară, după ce în comuna Stolniceni – Prajescu din judeţul Iaşi, în decurs de o săptămână, patru săteni au murit. Legiştii aveau să constate că decesele au la bază intoxicaţia cu alcool metilic.

Ulterior, procurorii au descoperit că victimele băuseră ceea ce considerau că este alcool sanitar, dar de fapt era un spirt contrafăcut. Vă reamintesc, substanţa era pregătită într-un spaţiu improvizat din judeţul Ilfov de către cei trei arabi.

Indivizii foloseau, potrivit anchetatorilor, 70% alcool metilic şi completau cu apă. Pentru a imita culoarea spirtului, foloseau vopsea pentru ouă.

Bărbații se află acum în arest preventiv și așteaptă să afle când are loc primul termen în proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here