PNL și USR-PLUS sesizează poliția și DNA în legătură cu imaginile în care angajați ai Primăriei Sectorului 5 ar falsifica semnături

Reprezentanții din București ai PNL și USR-PLUS au anunțat luni că vor depune plângeri la DNA și poliție după apariția unei înregistrări în care persoane ce par să fie funcționari ai Primăriei Sectorului 5 ar fi falsificat liste cu semnături pentru alegerile locale.

„Incredibil! Oamenii Primarului PSD de la Sectorul 5 falsifică semnăturile pentru candidatură în Primărie. Am formulat în această dimineață plângere penală cu privire la modul în care au fost falsificate semnăturile de către PSD în Sectorul 5! Nu voi permite ca oamenii din Sectorul 5 să mai fie furați!”, a anunțat Cristian Băcanu, candidatul PNL-USR-PLUS, la Primăria Sectorului 5.

Și Octavian Berceanu, consilier general din partea USR, a anunțat că se va adresa autorităților cu privire la aceste imagini.

„Am făcut sesizare la Poliția Română și DNA pe tema privind filmarea procesului de colectare a semnăturilor pentru alegerile locale București 2020, sector 5 și PMB, în favoarea lui Daniel Florea și Gabriela Firea”, a precizat consilierul general al USR.

Mai multe persoane ce se identifică ca angajați ai Primăriei Sectorului 5 ar falsifica semnături pentru candidaturile primarului Sectorului 5, Daniel Florea, și primarului general, Gabriela Firea.

Pe imagini se pot auzi replici precum:

– „Câte ai făcut? 20? 50? Că acuma vine și ne ia la rost…”

– „Dă să fac niște semnături pe foaia ta…”

– „Ne cam doare degetul.”

– „Eu chiar nu mai pot, am bășică la deget.”

– „Și ăia în primărie bagă de rup și ăia.”

– „Da, domnu director, facem! N-avem multe, stăm bine! Încă jumătate de oră, ne apropiem! Da, domnu Serediuc, vă sun, cum suntem aproape gata vă sun! Trage și Denisa, eu nu mai pot, fetele astea sunt rupte!”

– „Terminăm și noi astăzi? Pentru că și fetele treabă. Le e sete, le e foame. Le dor degetele… La domnul Florea mai avem câteva, mai multe sunt la Firea de făcut.”

– „Mai dă-i în pana mea, ei își ia bani și eu stau să le fac treburile. (Altă voce: Mai bine mergeam la ăilalți, plătea mai bine.) Păi da, ce-i mulțumești pe ăștia? Bagi ca prostul, n-ai casă, n-ai masă, n-ai nimic. Toți nemulțumiți sunt!” 

– „Eu înțeleg că sunteți stresat de altul, dar nu pot, ce să le fac? Să le pun motor la c*r, la mâini? Să vă streseze! Una a început să plângă, că are copilul la soacră-sa, să o leg aici? Începe să bocească pe aici, că nu-i mai stă soacră-sa cu copilul. (Altă voce: Îi ajunge și ei de atâtea zile!) Dacă îi spuneați că o dați afară, de aia nu mai putea ea! Puteți să le explicați că asta e tot ce-am putut noi. Dacă nu, mai bine să ne dea afară. Vă înțeleg că vă stă în cârcă domnul Florea, luați oameni mai mulți. Milogu’ dreacu’! (…) E o onoare să scriem pentru Firea! O văd la televizor și îi spun că am scris pentru tine, sora mea.”  

Imaginile arată și informații personale ale mai multor persoane trecute pe listele susținătorilor PSD la alegerile locale din 27 septembrie, pentru candidatura Gabrielei Firea și a lui Daniel Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here