Studiu: Majoritatea românilor ar fi de acord cu revenirea restricţiilor din starea de urgenţă

Numărul în creştere al cazurilor de COVID-19 în România a dus la impunerea unor noi măsuri de siguranţă care nu sunt tocmai pe placul multora. Chiar şi aşa, mai bine de jumătate dintre români ar fi de acord să treacă, din nou, prin aceleaşi restricţii ca cele din starea de urgenţă, într-o situaţie de forţă majoră. 

O arată un studiu recent, care analizează şi ce alte schimbări a adus în viaţa românilor perioada pandemiei.

Studiul, realizat de o companie de cercetare de piaţă, arată că 60% dintre români ar fi de acord cu reluarea restricţiilor din perioada martie-mai, în cazul unui al doilea val de Coronavirus sau în cazul unei noi pandemii. Iar aproape jumătate, cred că efectele acestei perioade se vor resimţi în viaţa lor chiar şi după ce va fi trecut cu totul.

Până atunci, ultimele luni i-au făcut pe români să îşi reevalueze planurile de viitor, să controleze mai strict resursele pe care le au la dispoziţie, dar şi să se orienteze mai mult către tehnologia digitală.

Potrivit studiului, peste 40 la sută dintre români cred că munca de acasă, un concept atât de folosit în ultima perioadă, ar putea fi o normalitate şi în următorul an, scrie Observator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here